ep endesa incrementa un 7 la produccion de energias renovables en andalucia en 2020
Endesa

La relació del Govern amb les grans companyies del sector elèctric viu un moment positiu. Res que recordi als històrics xocs del sector. El motiu principal, que les companyies són a les portes d'un milionari pla inversor, amb el qual podran complir amb els objectius de creixement en energies renovables que ha posat en marxa l'Executiu. I, en un moment de crisi econòmica com l'actual, la promesa de crear fins a 20.000 ocupacions a l'any és un objectiu que agrada a tots els jugadors.

  • 17,06€
  • 0,71%

Aquesta promesa d'ocupació l'ha escenificat aquest dilluns el conseller delegat d'Endesa, José Bogas. El directiu va prometre aquesta xifra, d'entre 15.000 i 20.000 ocupacions cada any, gràcies a la nova regulació sobre renovables aprovada per l'Executiu i que encara té per davant la seva tramitació parlamentària.

"Espanya té un pla en matèria energètica i, per sobre de qualsevol altra consideració, és un bon pla; elaborar-lo és important i meritori, per la qual cosa aprofito per reconèixer-l'hi a la ministra", va assegurar Bogas durant la seva intervenció en una jornada organitzada per Deloitte en la qual també va intervenir la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

NOVA REGULACIÓ FAVORABLE

Bogas es referia tant a la Llei de Canvi Climàtic, ja al Congrés dels Diputats, com al Reial decret de mesures per impulsar aquestes energies 'verdes' i accelerar la reactivació de l'economia. I aquest últim és clau, perquè en realitat és allò que ha permès una nova regulació per acabar amb l'especulació en la compra d'accessos a la xarxa d'electricitat.

En aquest mateix acte, Ribera va aprofundir en què la nova regulació i l'aposta per la renovables no és un 'as' que s'hagi tret de la màniga l'Executiu per accelerar la inversió després de la pandèmia, sinó que era un full de ruta cap a la descarbonització que ja estava marcada al calendari.

De fet, el propi ministeri va assenyalar en justificar el Reial decret aprovat el 23 de juny que aquesta presència d'especuladors, on darrere no hi ha un projecte industrial "obstaculitza i encareix la posada en marxa dels projectes solvents", en referència, entre altres, als de les grans elèctriques.

En total, s'estima que abans de 2030, s'instal·laran a Espanya 60.000 MW de potència renovable a Espanya. I aquí s'hi troben els principals actors del sector. En total, el Govern estima inversions per valor de 90.000 milions d'euros i la creació de 107.000 i 135.000 ocupacions netes. Però si el sector no hi inverteix, aquestes xifres no surten.

Noticias relacionadas

contador