• El Banc d'Austràlia deixa els tipus sense canvis i alerta sobre la fortalesa del 'aussie'
cbasia short1

Els principals parquets d'Àsia-Pacífic han acabat la primera sessió del mes amb guanys, impulsades pels positius resultats empresarials del segon trimestre dels principals valors dels índexs asiàtics. L'actualitat a la zona passa també per la decisió de tipus d'interès de la Reserva del Banc d'Austràlia, que ha mantingut la seva política i la taxa d'interès sense canvis en l'1,5%, mentre ha alertat sobre la fortalesa que recentment ha mostrat el dòlar australià.

  • 38.946,93
  • -0,31%

En el comunicat que ha emès el regulador monetari australià, el governador del banc central, Philip Lowe, ha assenyalat que el bon acompliment de la divisa contribuirà a "pressions de preus moderades en l'economia". El 'aussie' -com també es denomina a la divisa- ha estabilitzat la seva operativa recentment, després d'haver-se disparat a màxims de dos mesos i mitjà. L'ASX200, per la seva banda, ha guanyat un 0,91%.

En altres llocs del món, el Nikkei afegeix un 0,30% i el Hang Seng de Hong Kong puja un 0,71%, mentre en la Xina continental, els índexs Xangai i Shenzhen afegeixen un 0,60% i un 0,12%, respectivament. En el pla macroeconòmic, el PMI manufacturer de Caixin ha pujat fins als 51,1 punts al juliol, set desenes per sobre de l'esperat pel consens de mercat i per damunt, també, del resultat del mes anterior.

El Kospi sud-coreà puja un 0,84% i Malàisia, un 0,49% i Tailàndia, Bombai i Singapur tanquen planes.

Noticias relacionadas

contador