• L'índex cau des dels 54,7 punts fins als 54 punts, per sota de l'esperat
  • Las tasas de inflación de los costes y los precios aumentaron en julio, según Markit
melrose, bridon, industrial, factory, manufacturing

La fortalesa de la creació d'ocupació del segon trimestre que va reflectir l'Enquesta de Població Activa (EPA) ha tingut continuïtat al juliol. Almenys, en la indústria manufacturera, segons l'indicador PMI del sector que elabora la consultora Markit, i que reflecteix l'augment més ràpid del nivell d'ocupació des de maig de 1998.

L'índex s'elabora amb enquestes als gestors de compres de les empreses, i s'ha situat en els 54 punts al juliol. Per sobre del nivell de 50 implica creixement i, per sota, caiguda. No obstant això, l'expansió s'ha reduït des dels 54,7 punts de juny i s'ha quedat per sota de la projecció dels analistes de Reuters, que apuntaven a la xifra de 54,3 punts.

Malgrat aquest lleu alentiment, destaca l'evolució de l'ocupació. "Les signatures manufactureres espanyoles van augmentar les seves plantilles al ritme més accelerat dels últims dinou anys al juliol a mesura que les necessitats de producció van seguir en alça", assenyala Markit en el seu comunicat. Aquest augment es va produir malgrat que el creixement de la mateixa producció i de les noves comandes va ser més reduït.

Un altre element rellevant de l'informe és la inflació observada tant en els costos com en els preus cobrats, "posant fi a les recents tendències d'atenuació". Aquestes alces es produeixen pel repunt dels costos de les matèries primeres, incloent-hi els cereals, el paper, els plàstics o l'acer. "Les empreses van repercutir l'augment de les càrregues dels costos als seus clients, la qual cosa va comportar a un sòlid increment dels preus cobrats", indica Markit.

Noticias relacionadas

contador