pedro sanchez medidas 10n

El PSOE ha presentat aquest dilluns un avanç de 35 compromisos socials que inclourà en el seu programa a les eleccions del pròxim 10 de novembre. Entre ells destaca el relacionat amb les pensions, que Pedro Sánchez es compromet a "blindar" a la Constitució. També a garantir que s'actualitzaran cada any segons l'IPC real. De fet, el socialista ha avançat que el desembre apujarà les pensions de 2020 d'acord amb l'avanç dels preus.

En concret, el líder socialista ha remarcat que el PSOE "protegirà les pensions" amb el "blindatge constitucional per protegir la sostenibilitat i suficiència", i ha promès que l'actualització es farà sempre a base de l'IPC real. També s'ha compromès a augmentar les pensions mínimes i no contributives, i a reprendre el diàleg social en el marc del Pacte de Toledo. Totes aquestes propostes apareixen al document Ahora, Gobierno. Ahora, España, que recull les principals propostes dels socialistes de cara a les eleccions.

D'altra banda, ha remarcat que el PSOE segueix compromès amb l'"ocupació digna", de manera que en matèria laboral Sánchez ha assegurat que incrementarà el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins que arribi al 60% de salari mitjà, derogarà els aspectes més lesius de la reforma laboral del PP, i donarà suport "amb decisió" als treballadors autònoms. I també pretén negociar i aprovar un nou Estatut dels Treballadors, perquè, entre altres coses, "la contractació indefinida sigui la norma i no l'excepció".

"Avui presentem un avanç d'un projecte progressista, social i rigorós" amb el qual el PSOE demanarà la confiança als espanyols "per superar aquest temps de bloqueig d'una vegada per totes", ha dit Sánchez, que ha insistit que ara és moment de comptar amb un govern "estable, coherent, i capaç d'abordar els desafiaments", i també amb "capacitat per actuar durant tota la legislatura".

Segons ha explicat, al PSOE "estem compromesos amb la igualtat real entre homes i dones, i per això també treballaran per la "racionalització d'horaris" i per "conciliar vida laboral i familiar", per la qual cosa ha afirmat que impulsaran una" nova llei d'usos de temps i horaris". Així mateix, Sánchez ha assegurat que entre les seves prioritats hi haurà la d'equiparar els permisos de paternitat/maternitat perquè tots dos siguin de 16 setmanes i comptin amb una retribució del 100%.

INGRÉS MÍNIM I DRET A L'HABITATGE

El socialista, així mateix, ha dedicat bona part de la seva intervenció a la justícia social i els nous drets, i ha llançat diverses propostes en aquest sentit. En concret, ha dit que el PSOE impulsarà un ingrés mínim vital per "lluitar contra la pobresa infantil", i també garantirà el dret a l'habitatge amb una sèrie de mesures, com la de "frenar les pujades abusives de lloguer" i "ajudar als joves amb el lloguer amb ajudes vinculades al seu nivell de renda".

Sánchez també ha defensat l'eliminació dels copagaments farmacèutics i la incorporació de la salut bucodental en el Sistema Nacional de Salut. "L'eutanàsia serà una cosa prioritària", ha remarcat el líder del PSOE, que ha assegurat, a més, que es cobriran les "necessitats bàsiques" dels espanyols garantint els subministraments bàsics a la llar, de manera que no es pugui tallar la llum, l'aigua o el gas en situacions d'extrema necessitat.

En aquestes mesures, a més, el PSOE n'ha inclòs diverses relacionades amb l'era digital i la revolució tecnològica. Tot i que no n'ha donat més detalls, els socialistes es comprometen a primar la transformació digital de l'economia i a "augmentar la inversió en R+D+I fins a arribar al 2% del PIB al final de la legislatura".

I pel que fa a justícia fiscal, Sánchez ha avançat una major i més eficaç lluita contra el frau i l'evasió fiscal. El PSOE també es compromet amb la reducció del dèficit i el deute públic i a impulsar una fiscalitat verda, de manera que Espanya se situï "a l'avantguarda del Green New Deal Europe" com "resposta a l'emergència climàtica". Entre altres coses, pretén impulsar el cotxe elèctric i primar l'agricultura sostenible.

També ha destacat la seva proposta de crear una "Autoritat de Protecció del Client Financer" i ha anunciat un nou compromís: "Anem a impulsar l'abolició de la prostitució", ha dit, a través d'una llei integral contra el tràfic amb fins d'explotació social.

DIÀLEG A CATALUNYA

Sánchez, que durant la seva intervenció ha identificat com una de les majors amenaces al qual s'enfronta Espanya en aquests moment la "resposta independentista a la sentència del 'Procés' després de la decisió del Suprem", ha remarcat que el govern ha de garantir la seguretat aplicant la llei. "Llei i diàleg" és el que hi haurà, ha remarcat el socialista, que treballarà per aconseguir que l'estat de les autonomies estigui "cohesionat".

"Nosaltres presentem avui la base d'un projecte per a Espanya", ha assenyalat Sánchez, que ha incidit en la idea de "desbloquejar el país" i de "combatre les amenaces externes", com el possible Brexit dur, per al qual "el govern ha treballat amb previsió i rigor per estar-hi preparats", o els anunciats aranzels dels EUA a la UE. Pel que fa al refredament econòmic, hi haurà una "resposta solvent i solidària" per combatre'l, de manera que afecti al menys possible a l'economia.

Consulteu aquí el document complet:

PSOE Ahora Gobierno Ahora España 35 Compromisos Sociales by Bolsamanía on Scribd

Noticias relacionadas

contador