ep espana a 6 de octubre de 2019
M. Dylan - Europa Press

L'última onada d'enquestes preelectorals confirmen que si hi ha un gran beneficiat de la repetició de les generals el 10 de novembre, aquest és el PP de Pablo Casado. Els populars segueixen en tendència alcista i la seva mitjana de vot li donaria 32 escons més que els que tenen a l'actualitat, de manera que arribaria als 98 representants a l'hemicicle. El gran damnificat és Ciutadans, que tot just arribaria a la meitat de la representació que té ara.

Diversos sondejos publicats aquest dilluns pels principals rotatius i mitjans digitals confirmen que l'estrella de la formació d'Albert Rivera s'apaga fins al punt que empataria en escons amb Vox, entre 22 i 24 escons. La formació morada també perdria representació i el partit ultra es manté.

El PSOE, per la seva banda ha vist retallat l'avanç que li donaven totes les enquestes per la irrupció de Més País. No obstant, el partit de Pedro Sánchez repetiria resultats i, segons mitjans com El Mundo, elevaria els seus diputats fins a 127. El partit d'Íñigo Errejón tindria amb entre 4,6 i 6 escons.

PSOE, Unides Podem i Més País no sumarien per fer majoria absoluta. Tampoc Vox, amb PP i Ciutadans.

Noticias relacionadas

contador