cbalemania8 short

L'economia alemanya va aconseguir esquivar tot just per unes dècimes la seva entrada en recessió tècnica durant l'últim trimestre de 2018, quan el seu PIB es va estancar respecte als tres mesos anteriors, durant els quals havia retrocedit un 0,2%, segons la primera estimació de la dada publicada per l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis).

Tot i eludir la recessió, la major economia europea ha confirmat la seva desacceleració, després d'haver registrat un creixement del 0,4% durant el primer trimestre del 2018 i del 0,5% durant el segon, per contreure un 0,2% entre juliol i setembre i registrar una expansió del 0% durant els tres últims mesos de l'any.

Segons Destatis, les contribucions positives van provenir principalment de la demanda interna. La inversió i la despesa pública van augmentar notablement, mentre que el consum privat va créixer només lleugerament. La formació de capital va augmentar significativament "especialment en la construcció, però també en maquinària i equip". Atès que les exportacions i les importacions van augmentar en gran mesura al mateix ritme, el comerç net no es va sumar al PIB.

Les contribucions positives van provenir principalment de la demanda interna, amb la inversió i la despesa pública augmentant notablement

En comparació amb el quart trimestre de 2017, el PIB d'Alemanya va experimentar una expansió del 0,9%, mentre que en corregir l'efecte de calendari, el creixement interanual va ser del 0,6%.

D'aquesta manera, en el conjunt de l'exercici 2018 l'economia alemanya va registrar un creixement de l’1,4%, una dècima menys del que s'havia estimat inicialment, percentatge que representa la taxa d'expansió més feble de la 'locomotora europea' des de 2013, quan va créixer un 0,5%.

D'altra banda, l'oficina estadística alemanya va destacar que durant el quart trimestre de 2018 Alemanya comptava amb 45,2 milions d'ocupats, xifra que representa un increment anual de 507.000 persones o de l'1,1% respecte al mateix període de 2017.

Noticias relacionadas

contador