• Només el sector de la construcció registra un major optimisme
berlin cupula

L'optimisme empresarial s'ha evaporat a Alemanya. L'índex de confiança IFO va reduir la seva puntuació a l'abril fins als 102,1 punts des del resultat de març (103,3) i encadena quatre mesos seguits caient. A més l'indicador de les expectatives per al futur també es va deteriorar.

El sector manufacturer va reduir la seva puntuació per al clima econòmic per tercer mes consecutiu, tot i que continua marcant un nivell alt. Les expectatives pel futur, però, es van reduir a nivells no assolits des d'agost de 2016.

El resultat de l'índex per al sector serveis va caure de forma clara, principalment pel menor clima d'optimisme existent entre els enquestats. La percepció sobre la situació actual va ser pitjor, encara que va continuar flotant sobre nivells alts.

El comerç minorista va mostrar pitjors puntuacions tant en la seva percepció de la conjuntura actual, com en les seves expectatives a futur.

La construcció va aconseguir una nova puntuació màxima, amb millors resultats en les seves expectatives i un sentiment positiu molt marcat dels enquestats sobre la situació actual.

Noticias relacionadas

contador