allemagne-berlin

L'avanç dels preus a Alemanya va assolir una taxa interanual de l'1,6%, dues dècimes per sobre del resultat de febrer, segons la confirmació de la dada avançada per al tercer mes de l'any publicada aquest divendres per l'oficina d'estadística alemanya Destatis, que, a més, confirma les previsions del mercat.

En concret, la major inflació va ser resultat de l'encariment de les begudes alcohòliques i el tabac, el preu dels quals va créixer un 3,7%, seguit del relatiu al de la llista de la compra (+2,8%), l'educació (+2,8%), restaurants i hotels (+2,3%) i l'oci (+1,8%).

En aquesta línia, el preu de l'energia va repuntar un 0,5% al ​​març respecte al mateix mes de 2017, gràcies a l'encariment de les calefaccions (+5,4%), mentre que els carburants (-0,7%) van registrar descensos.

La llista de la compra (+2,8%) va elevar el seu preu gràcies a una major inflació en greixos i olis (+14,9%), làctics i ous (+10,4%) i fruites (+7,4% ). A més, el preu del tabac va augmentar un 4,8% i de les begudes alcohòliques, un 4,5%.

En termes intermensuals, la inflació a Alemanya va registrar un creixement de quatre dècimes en contrast amb febrer, confirmant les dades provisionals publicades per l'oficina d'estadística alemanya, que confirma les dades provisionals publicades el passat 29 de març.

Per la seva banda, l'Índex de Preus al Consum Harmonitzat (IPCH), utilitzat per a l'elaboració de les estadístiques europees, es va situar a l'1,5% interanual, amb una pujada de quatre dècimes respecte al resultat de febrer.

Noticias relacionadas

contador