• El boom del mercat alemany continua, assenyala Oxford Economics
  • Les dades indiquen que l'economia segueix creant ocupació a un ritme ràpid
angela merkel dedo

La taxa d'atur a Alemanya ha descendit al març fins al 5,3% des de l'anterior 5,4%, en línia amb les previsions. Encara que el més important és que la desocupació al país germà iguala els mínims des de 1990, quan es va produir la reunificació del país després de la caiguda del Mur de Berlín en 1989.

"El boom del mercat alemany continua, després que el nombre d'aturats hagi baixat en 19.000 durant el mes de març", afirmen des d'Oxford Economics.

"Les dades indiquen que l'economia segueix creant ocupació a un ritme ràpid, amb 44.000 llocs de treball addicionals al febrer, la qual cosa manté la taxa anual de creació d'ocupació en l'1,4%", afegeixen aquests experts.

"Els indicadors de sentiment com els PMI o l'índex Ifo assenyalen que les contractacions han reduït alguna cosa el seu ritme. No obstant això, no esperem que la màquina de creació d'ocupació alemanya vagi a detenir-se a curt termini", assenyalen.

L'Oficina Federal d'Estadístiques (Destatis) ha informat que en el mes de febrer el nombre d'ocupats va augmentar fins a gairebé 44,3 milions, la qual cosa suposa un 1,4% més en comparació del mateix mes de 2017, després de sumar 621.000 nous empleats.

Oxford Economics espera que la inflació a Alemanya, que es publicarà aquest dijous, repunt fins a l'1,6% al març en taxa interanual des de l'1,4% registrat al febrer. La inflació subjacent també remuntarà lleugerament fins a l'1,7% interanual, encara que esperen que es redueixi novament a l'abril.

No obstant això, la seva previsió és que l'IPC alemany acabi l'any prop del 2%. "A més, el repunt de la inflació a Espanya indica que els preus en l'eurozona augmentaran al març. La inflació segueix feble a l'actual moment del cicle, però el BCE estarà feliç per veure que els preus comencen a moure's en la bona adreça després d'un any de descensos", conclouen.

Noticias relacionadas

contador