• Forta volatilitat en el peso mexicà després de la victòria de López Obrador
  • El iuan cau a mínims d'un any i mig, pressionat per la guerra comercial
les-concessions-de-merkel-sur-les-finances-et-l-europe

La galopant crisi entre la CDU d'Angela Merkel i els seus socis, la bavaresa CSU, amenaça el govern de la primera potència de l'Eurozona. Amb tot, l'euro aguanta el tipus a la zona dels 1,1650 dòlars, després d'haver-se disparat fins al voltant dels 1,1700 dòlars, "recolzat pel suport del partit d'Angela Merkel al pla migratori de la Unió Europea (UE)", segons analistes de Danske Bank.

No obstant això, els experts de l'entitat danesa adverteixen que durant una jornada sense dades a l'agenda econòmica, les converses entre els tradicionals aliats de la centredreta germana dominaran l'operativa de la 'moneda única'.

De fet, la cimera entre els dos partits prossegueix aquest dilluns, després que el ministre de l'Interior i líder de la CSU, Horst Seehofer, hagi plantejat la possibilitat de presentar la seva dimissió durant una reunió a porta tancada de la CSU a causa de l'enfrontament que la seva formació manté amb Angela Merkel en relació amb la política migratòria del país.

Aquest mateix diumenge, Seehofer va titllar d'insuficients els resultats de l'acord migratori obtinguts per la cancellera en el marc de la trobada amb els seus homòlegs de la Unió Europea a Brussel·les. La bretxa oberta a l'Executiu alemany té el potencial de "llastrar l'euro cap a la part baixa del rang comprès entre els 1,15 i els 1,21 dòlars", avisen els analistes de l'entitat danesa, que apunten que "l’euro presenta oportunitat de vendes durant els 'ral·lis'".

VOLATILITAT EN EL PESO MEXICÀ

L'actualitat d'aquest dilluns també passa per Mèxic. El ral·li que el peso mexicà va protagonitzar a l'avantsala dels importants comicis l'1 de juliol no s'ha prolongat, després de conèixer la victòria d'Andrés Manuel López Obrador, l'aliança d'esquerres del qual s'ha fet amb el 50% del Congrés, segons els resultats preliminars. La divisa asteca cau un 1% després de moure en un rang d'un 2,1% de màxims a mínims de la sessió.

Divendres va arribar a apreciar-se fins a màxims d'un mes contra el dòlar, als 19,50 pesos, animada per les compres que havien impulsat el seu preu a l'avantsala de la jornada electoral. No obstant això, aquest dilluns ha tornat a depreciar-se més enllà dels 20 pesos per cada bitllet verd.

EL IUAN, EN MÍNIMS D'UN ANY I MIG

L'altra moneda que ha seguit perllongant la seva caiguda davant el dòlar és el iuan. Molt pressionat per la guerra comercial que es forja entre els EUA i la Xina, i que aquesta setmana escriurà un nou capítol amb la introducció dels aranzels dels dos països, ha cedit fins a mínims d'un any i mig. La moneda xinesa ha tancat als 6,6547 iuans per dòlar fregant el seu pitjor canvi des el 27 d'octubre de 2017 als 6,6560 iuans.

"Continuem veient pressió baixista en el iuan, a la calor del conflicte comercial i l'aplicació d'aranzels sobre productes per valor de 34.000 milions de dòlars cap a finals d'aquesta setmana", apunten els experts de Danske Bank.

Noticias relacionadas

contador