• El iuan segueix patint per les tensions comercials
ep sedela comision europeabruselas 20171120135302
EUROPA PRESS

L'euro remunta un 0,6% després que hagi transcendit que la Unió Europea (UE) ha arribat a un acord sobre immigració durant el Consell Europeu que se celebra a Brussel·les. Els inversors han reaccionat amb alleujament a la rebaixa de les tensions en un tema espinós, que ha posat penjada d’un fil la unitat dels 'Vint-i-set' i el govern de la cancellera alemanya, Angela Merkel.

La divisa comunitària ha tornat a nivells de preu per sobre dels 1,1650 dòlars i mostra un to optimista, tot i que els riscos per a Merkel no s'han dissipat del tot, segons els analistes de Danske Bank. "Encara ha de convèncer els seus socis de la CSU que aquest acord satisfà les seves demandes d'endurir els controls migratoris a Alemanya", expliquen i no descarten que la mesura no tanqui la bretxa oberta en la coalició entre el seu partit, la CDU i la Unió Social Cristiana de Baviera. Aquest partit discutirà l'acord aquest cap de setmana.

L'atenció seguirà centrada en aquesta cimera, ja que el primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha amenaçat d’exercir el seu dret de veto sobre les conclusions del Consell Europeu. Però s'anirà desplaçant cap a la macro en un divendres durant el qual es publicaran els informes d'inflació de l'Eurozona i dels EUA. Els recents dades macro de l'Eurozona, especialment d'Alemanya, "conviden a l'optimisme”, segons Danske Bank i "apunten, a més, alces en l’euro/dòlar".

EL DÒLAR SEGUEIX PRÒSPER

Tot i això, l'índex del dòlar està en camí d'assolir el seu primer guany trimestral des de finals de 2016, amb un increment del 5,5%, mentre que el iuan xinès sembla estar a punt per registrar la seva major caiguda durant un mes, ja que els operadors es preocupen cada vegada més per l'impacte de les disputes comercials entre la Xina i els EUA. La fortalesa del dòlar obeeix a les repatriacions de fons dels inversors internacionals, cosa que està colpejant amb força els mercats emergents, una situació que acabarà "colpejant els mercats desenvolupats", segons analistes consultats.

En canvi, el iuan ha prosseguit amb el seu declivi fins a un mínim de set mesos i mig als 6,6441 per dòlar i ha tancat juny amb la seva major caiguda mensual en termes històrics. La pèrdua s'eleva fins al 3,5% i supera el 2,7% que va perdre l'agost de 2015, quan Pequín va intervenir als mercats per rebaixar el iuan.

Noticias relacionadas

contador