eeuu china

La Xina enviarà una delegació de funcionaris viceministerials aquesta mateixa setmana als EUA per prendre part en una ronda de contactes prèvia a la nova tanda de negociacions comercials d'octubre, segons informen diversos mitjans xinesos.

La visita arriba després d'una invitació dels EUA, expliquen les mateixes fonts i Pequín ha decidit que el viceministre del Ministeri de Finances, Liao Min, encapçali una delegació viceministerial per discutir assumptes comercials i econòmics. El que no està clar és quan se celebrarà la trobada, ja que la visita es produirà dimecres, però els contactes podrien produir dijous.

Els Estats Units i la Xina es troben immersos en una batalla comercial dura més d'un any, amb les dues parts aplicant aranzels mutus com a represàlia, per valor de milers de milions de dòlars. Les tensions van augmentar el mes passat quan les dues parts van anunciar un nou increment dels impostos sobre els béns de l'altra.

La Xina va anunciar el 23 d'agost que aplicaria nous aranzels d'entre 5% i 10% sobre productes dels Estats Units per un valor de 75.000 milions. El president Donald Trump va amenaçar després amb augmentar els aranzels de tots els productes xinesos abans de final d'any.

Des de llavors, les dues parts han fet petites concessions, amb Pequín eximint alguns productes nord-americans dels impostos addicionals. Per "bona voluntat" i a petició del govern xinès l'administració Trump també va acordar endarrerir els augments d'aranzels en productes xinesos per valor de 250.000 milions fins al 15 d'octubre. Abans, es produirà la tretzena ronda de negociacions entre les dues potències mundials.

Noticias relacionadas

contador