ep un paciente de coronavirus recuperado se prepara para donar plasma en el distrito de wanzhou en
HE HONGZE/XINHUA - Archivo

El sector manufacturer de la Xina s'ha vist afectat per la desacceleració en la demanda d'exportacions a causa de l'impacte econòmic de la pandèmia mundial de coronavirus, fins i tot quan les fàbriques de la segona economia més gran del món van reprendre la producció, segons van mostrar les dades d'abril -governamentals i el de Caixin/Markit- publicats el dijous.

Els resultats de l'enquesta privada, l'Índex del Gerent de Compres de Manufactura (PMI) de Caixin / Markit, del mes passat va llançar un resultat de 49,4, la qual cosa la col·loca en territori de contracció. Els analistes enquestats per Reuters esperaven que el PMI de fabricació de Caixin / Markit arribés a 50,3, en comparació amb 50,1 al març.

Mentrestant, l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina ha publicat que l'activitat manufacturera al país es va expandir lleugerament, informant d'un PMI oficial de fabricació de 50,8 al mes d'abril, en comparació amb 52,0 al març. Els analistes enquestats per Reuters esperaven que el PMI manufacturer oficial arribés a 51,0 a l'abril.

Les lectures de PMI per sobre de 50 indiquen expansió, mentre que les que estan per sota d'aquest nivell indiquen una contracció.

El iuan continental i offshore han protagonitzat un ral·li, fins a màxims de dues setmanes, després de conèixer-se les notícies, ja que el resultat ha provocat un alleujament als mercats, en presentar un panorama molt menys ombrívol que el que s'ha vist al sector manufacturer d'altres països.

Aquesta matinada també s'ha publicat el PMI oficial de serveis del páis asiàtic. Segons l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina, el resultat ha estat de 53,2 a l'abril, des del 52,3 al març.

El subíndex d'activitats comercials al sector de la construcció va pujar 4,6 punts respecte al mes anterior fins a 59,7, mentre que el del sector serveis es va situar en 52,1, un augment de 0,3 punts des de març.

Impulsades per polítiques d'estímul del treball i la restauració comercial, així com per a expandir el consum, la majoria de les activitats de servei es van reprendre de manera constant, va dir l'estadístic sènior de NBS Zhao Qinghe.

Noticias relacionadas

contador