cbdolarlibra

La lliura esterlina presenta una gran dosi de volatilitat, tanta com es podria esperar a una setmana perquè es compleixi el termini donat per la Unió Europea (UE) al Regne Unit després del referèndum del Brexit de 2016. Els operadors cotitzen la moneda dividits entre l’alleujament per la pròrroga i els temors perquè s'acabi produint un divorci sense acord. Aquest divendres es mou en un estret rang al voltant dels 1,31 dòlars, després de caure fins als 1,30 dòlars dijous.

La UE ha aprovat una extensió curta. Molt més de la sol·licitada per la primera ministra britànica, Theresa May, però ha estat suficient per animar la moneda, que s'havia deixat portar, un cop més per les perspectives d'una separació de l’acord. "L'ajornament d'aquest desenllaç per dues setmanes ha estat suficient per imbuir una mica d'optimisme al mercat que seguirà valorant altres opcions com un segon referèndum o unes eleccions generals", indiquen els experts d’Oanda.

Això sí, en lloc de perllongar el procés del Brexit fins al 30 de juny, Brussel·les dona un temps extra fins al 22 de maig, per estalviar al país afrontar les eleccions europees. Però aquesta oferta no és gratis: la condicionen al fet que el Parlament britànic aprovi l'Acord de Retirada de la 'premier' en una tercera votació que es convocarà la setmana que ve.

Contra l'euro, la moneda britànica va tocar mínims d'un mes a les 0,8722 lliures per dòlar, des d'on es recupera àmpliament, recolzada per les caigudes de l'euro d'aquest divendres després de les terribles PMI industrials d'Alemanya del mes de març. Es canvia de mans gairebé un 1% per sota dels nivells de dijous, als 0,8620 lliures per euro.

Els Vint-i-set també han acordat una extensió més curta, fins al 12 d'abril, si la Cambra dels Comuns dona l'esquena de nou a la primera ministra.

"Tot i que les possibilitats de sortir sense un acord han augmentat significativament, els operadors no creuen que aquest sigui l'escenari final", indica per la seva banda Hussein Saied, analista d’FXTM. La lliura esterlina segueix sent la moneda de major rendiment el 2019 i s'ha mantingut en el rang de 1,30-1,33 dòlars el març. "El parlament del Regne Unit ja no pot seguir tirant la pilota cap endavant i hauria de prendre una decisió abans del 12 d'abril. És probable que això condueixi a moviments volàtils en la lliura, però és difícil apostar en una direcció", afegeix aquest analista.

Noticias relacionadas

contador