librabrexitcb1

Forta divisió entre els analistes sobre el rumb que prendrà la lliura aquesta setmana. Després d'avançar un 1,7% durant les frenètiques jornades de votacions al Parlament britànic sobre el desenllaç del Brexit, la moneda arrencava aquest dilluns amb un to prometedor. Però el nou revés a la primera ministra britànica, Theresa May, sobre l'enèsima votació del seu Acord de Retirada ha colpejat la moneda que se subjecta al rang dels 1,3250/80 dòlars. Els experts es mostren indecisos sobre el següent moviment de la moneda.

El cable (lliura/dòlar) es va veure precipitat per sota dels 1,32 dòlars després que el portaveu del parlament britànic, John Bercow, digués que l'acord de May no podria ser votat novament a no ser que es presentés una proposta diferent. Contra l'euro, també va caure a un mínim de tres dies, fins a les 0,8593 lliures. Aquest dur contratemps elimina pràcticament del tot la possibilitat que s'arribi amb un pacte a la data del 29 de març, quan es compleix el termini donat per l'article 50 del Tractat de Lisboa -que regula el divorci-.

Les opcions, ara, són anar a per una pròrroga, que s'anticipa llarga, molt probablement més enllà del mes de juny, que és la data prevista per la 'premier'. Però, segons indica Naeem Aslam, analista de Think Markets, "les opcions que el Regne Unit quedi fora del bloc comunitari sense cap pacte s'han incrementat un cop més".

Altres experts, en canvi, es posicionen de cara a treure partit dels guanys que asseguren que obtindrà la lliura aquesta setmana. "Aquest moviment de la Cambra dels Comuns podria simplement augmentar les possibilitats d'un retard substancial en Brexit i si això passa, els riscos d'un segon referèndum o d'unes eleccions generals augmenten substancialment", addueix Ulrich Leuchtmann, estrateg canviari de Commerzbank.

L'atenció se centrarà, ara, en la cimera de la Unió Europea durant el cap de setmana, durant la qual s'espera que s'abordi la sol·licitud formal d'una demora del termini que finalitza el 29 de març. "En la nostra opinió, com més gran sigui la demora, més s'ha d'aixecar la lliura, ja que els mercats començaran a cotitzar la possibilitat d'un segon referèndum", argumenten els experts d’Ebury.

Noticias relacionadas

contador