ep la ministra portavoz y de hacienda maria jesus montero durante la comparecencia en rueda de
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

Els pares amb fills contagiats de coronavirus podran agafar-se la baixa. Així ho ha confirmat el Govern aquest dimarts, primer el president Pedro Sánchez en una entrevista, i després la ministra d'Hisenda i portaveu, María Jesús Montero, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. La ministra ha explicat els detalls d'aquesta mesura: serà una baixa que no es diferenciarà d'una baixa laboral i que durarà "el temps necessari per fer la quarantena".

Segons ha assenyalat Montero, atès que quan es detecta un positiu els convivents tenen "obligació de fer la quarantena", això s'acompanyarà d'una baixa per als pares treballadors els fills dels quals s'hagin contagiat de Covid-19.

"El criteri facultatiu és que els convivents més immediats es mantinguin en quarantena. Els pares tindran dret a la baixa laboral, retribuïda, per descomptat, segons el que estableix la Seguretat Social per a les baixes laborals", ha remarcat la portaveu de l'Executiu.

Així mateix, ha assenyalat que "no hi haurà distinció entre la baixa laboral per quarantena o per malaltia", i que durarà "el temps necessari per fer aquesta quarantena".

El Govern conclou així el debat que s'havia obert entorn d'aquesta qüestió, que quedava sense definir, i ha tranquil·litzat els pares que, preocupats pels riscos que comporta la tornada a l'escola, alguns d'inevitables, no sabien què passaria si els seus fills es posaven malalts.

Aquest dimarts al matí, a la Cadena Ser, Sánchez ha recordat que actualment "existeix ja una baixa per incapacitat reglada per la Seguretat Social i, per tant, aquells pares i mares que es trobin en aquesta eventualitat es poden acollir a això". També ha incidit en què el reial decret 8/20, que té vigència fins al 22 de setembre, reconeix sota el programa 'Me Cuida' la capacitat de poder flexibilitzar la jornada al 100% quan un treballador "es trobi en aquesta eventualitat amb els seus fills".

Sobre les crítiques que la mesura ha desfermat entre els empresaris, que han dit que ells no pagaran aquestes baixes, el president ha dit que s'està negociant "en el marc del diàleg social", però insistint que actualment "la Seguretat Social reconeix aquest dret per incapacitat temporal d'aquesta eventualitat".

Noticias relacionadas

contador