• Assegura que és de "justícia social" que la banca contribueixi a la guardiola de les pensions perquè "va rebre un rescat de 77.000 milions"
manuel escudero (psoe)
Alberto Sánchez

El secretari de Política Econòmica del PSOE, Manuel Escudero, ho té clar. "La Seguretat Social està en una situació bastant pròxima a l'emergència" i és hora de buscar noves vies per garantir la seva supervivència. Per això, els socialistes han proposat la creació de dos nous impostos, un que gravi els beneficis bancaris i una altra taxa sobre les transaccions financeres. Segons Escudero es tracta d'una mena d’'ull per ull'. Ell el defineix com un "rescat per rescat" i diu que és de "justícia social" que la banca contribueixi a la guardiola de les pensions perquè "va rebre un rescat de 77.000 milions d'euros".

"Si cal recórrer a impostos no anem a fer-ho amb les classes treballadors"

"Rescat per rescat, pensem que contribueix a la sanitat financera". Així ho ha assegurat Escudero aquest dimecres en una entrevista a la Cadena Ser, durant la qual ha explicat alguns dels detalls de la proposta llançada aquest dimarts pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, durant un esmorzar informatiu i que ha revolucionat l'escenari informatiu.

De tots és sabut que la situació de la Seguretat Social és cada vegada més delicada, i que la 'guardiola' de les pensions no deixa de minvar any rere any, apropant-se ja a un mínim perillós que ha fet que els temors deixin de ser infundats. El PSOE, amb la intenció de frenar el continu descens en la caixa que ha d'assegurar les pensions, ha decidit llançar una proposta que està donant molt que parlar, però que Escudero defensa davant la delicada situació que travessem.

"Si cal recórrer a impostos no anem a fer-ho amb les classes treballadors", ha remarcat el responsable socialista durant l'esmentada entrevista. I és per això que el PSOE ha pensat en la banca, de la qual diu que és capaç de contribuir a solucionar els problemes de la Seguretat Social. "Estem preocupats perquè el dèficit de la Seguretat Social s'ha convertit en estructural", i el problema és cada vegada més gran, ha insistit Escudero.

Així mateix, ha recordat que el problema de les pensions no només és causa de la desocupació, sinó de la baixa qualitat de l'ocupació existent i dels baixos salaris. "A igual nombre de cotitzants, els ingressos de la Seguretat Social són menors perquè els salaris són menors", ha afirmat el responsable econòmic del PSOE, que ha reconegut que la proposta del PSOE és només "una part de la solució" que ha de buscar-se per garantir "la sostenibilitat del sistema actual" i per donar a les persones de 40 anys "certa llum d'esperança que en el moment que els arribi podran cobrar la seva pensió".

"Volem donar una solució al dèficit de la Seguretat Social. Creiem que és possible racionalitzar molt més la despesa de la Seguretat Social i augmentar els ingressos, que ha de ser a través d'impostos", ha dit també Escudero en una altra entrevista, aquesta vegada a Antena 3, durant la qual, a més, ha assenyalat que "el model del Partit Popular, recolzat per Ciutadans, sembla ser un altre".

Noticias relacionadas

contador