turkish-president-tayyip-erdogan-makes-speech-during-ceremony-marking-second-anniversary-attempted-coup-presidential-palace-ankara-turkey-july-15-2018
REUTERS/Umit Bektas

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha advertit que el seu país "no s'agenollarà" davant l'"atac" orquestrat contra l'economia turca, al qual sembla haver atribuït la caiguda de la lira (de més del 40% aquest any) en plena escalada de tensions polítiques amb els Estats Units.

"L'atac contra la nostra economia no es diferencia en res dels atacs contra la nostra crida a l'oració o contra la nostra bandera. L'objectiu és el mateix: fer que Turquia i el poble turc s'agenollin, fer-los presoners", ha subratllat Erdogan durant un discurs televisat amb motiu de l'inici de l'Eid al Adha musulmà (Celebració del Sacrifici).

"Els que creuen que Turquia es rendirà amb el tipus de canvi aviat s'adonaran que estan equivocats"

Així, ha advertit que "els que creuen que Turquia es rendirà amb el tipus de canvi aviat s'adonaran que estan equivocats", si bé el mandatari ha evitat assenyalar directament cap país o institució com a responsable dels actuals problemes econòmics.

En plena escalada de tensions, l'Ambaixada dels Estats Units a Ankara ha estat atacada aquest dilluns després que un grup d'assaltants disparessin diverses vegades des d'un vehicle contra el lloc de control de l'edifici, trencant una de les finestres però sense causar víctimes, segons la filial turca de la cadena CNN. El Govern turc veu en el succeït un intent de "crear el caos".

Noticias relacionadas

contador