Donald Trump

EUA no dóna respir a Turquia. Després que els mercats responguessin amb signe positiu als anuncis de reformes del ministre de Finances turc, Washington ha amenaçat amb noves sancions si no es posa en llibertat al pastor nord-americà empresonat pel Govern d'Ankara. I Donald Trump ha posat la guinda al pastís amb un incendiari tuit en el qual ha assegurat que "estem reduint a Turquia".

El president nord-americà ha assegurat aquest dijous que Estats Units "no pagarà gens" a Turquia per alliberar al pastor nord-americà Andrew Brunson, a qui s'ha referit com "un gran ostatge patriota". És més, el Departament del Tresor dels EUA ha anunciat noves mesures si no es posa fi al conflicte diplomàtic entre tots dos països.

La lira, que ha aconseguit recuperar-se un 25% des dels seus mínims del 13 d'agost, en 7,24 dòlars, ha moderat el seu auge aquest divendres al 0,5% i busca estabilitzar-se en els 5,80 dòlars. La preocupació per l'envit nord-americà s'ha incrementat entre els inversors quan Trump ha llançat un missatge a la seva xarxa social favorita que no presagia una fi propera al conflicte. "No pagarem gens per l'alliberament d'un home innocent, però estem reduint a Turquia!", ha afirmat el magnat novaiorquès a través del seu compte en Twitter.

Noticias relacionadas

contador