cbturquia92 short1

El Banc Central de Turquia i el Banc Central de Qatar han subscrit un acord de permuta (swap) en les seves respectives divises, lires turques i riyals, per facilitar el comerç bilateral i recolzar l'estabilitat financera dels dos països, segons han informat les dues institucions.

L'acord, signat el passat divendres a Doha a la seu del Banc Central de Qatar per Sheikh Abdullah bin Saud Al-Thani, governador del banc central de Qatar, i el seu homòleg turc, Murat Cetinkay, està limitat a 3.000 milions de dòlars (2.628 milions d'euros).

Aquest acord recíproc de permuta canviària servirà per impulsar "la cooperació bilateral entre els dos bancs centrals establint una línia de canvi de divises bidireccional", va explicar el banc de Qatar.

Per la seva banda, l'institut emissor del país otomà va destacar que "l'objectiu principal de l'acord és facilitar el comerç bilateral en les respectives divises locals i donar suport a l'estabilitat financera en ambdós països".

La signatura de l'acord d'intercanvi entre els dos bancs centrals representa un nou gest d'ajuda per part de Qatar cap a Turquia, després que el xeic Tamim bin Hamad Al Thani, actual emir de Qatar, anunciés la setmana passada la disposició del seu govern a invertir 15.000 milions de dòlars al país euroasiàtic.

Noticias relacionadas

contador