brexit-londres-et-bruxelles-d-accord-sur-la-necessite-d-un-nouvel-elan

Queden cinc setmanes perquè els britànics surtin finalment de la Unió Europea (UE) i el Regne Unit creu que es pot tancar un acord comercial al Brexit, però Londres no el signarà a qualsevol preu, segons ha assegurat aquest dijous el ministre de Finances, Rishi Sunak.

"Amb una actitud constructiva i bona voluntat de totes les parts podem arribar-hi", ha dit en una entrevista a Sky en un moment en què les dues parts estan tractant d'arribar a un acord comercial que eviti un final tumultuós a la crisi del Brexit que arriba ja a cinc anys.

D'altra banda, en declaracions a la ràdio LBC, Sunak també ha afirmat que, si bé, era preferible tancar un tracte, "no ens hauríem d'esforçar en absolut per arribar a un acord a qualsevol preu, això no és el correcte".

La directora de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va dir dimecres que la UE estava preparada per la possibilitat que el Regne Unit se'n vagi sense un nou acord comercial tot i el "progrés genuí" en les converses sobre el Brexit.

Un funcionari involucrat en les negociacions ha comentat a Reuters que era possible arribar a un acord, però que probablement no abans del cap de setmana com a molt aviat. Un diplomat de la UE creu que és més probable que s'hi arribi la setmana que ve.

Noticias relacionadas

contador