cbyuan123

Juny va acabar per al iuan com el pitjor mes de la història de la moneda xinesa. La caiguda d'un 3,5% va superar la d'agost de 2017 -quan va perdre un 2,7% - i va deixar la portes obertes de bat a bat a una major depreciació del renminbi. La pressió baixista que plana sobre la moneda, davant les imminents aplicacions d'aranzels de la Xina i els EUA, ha seguit llastrant la divisa aquest dilluns, que ha tocat mínims d'un any i mig.

La moneda xinesa ha tancat als 6,6547 iuans per dòlar i ha fregat el seu pitjor canvi des del 27 d'octubre de 2017 a les 6,6560 iuans i els experts es posen d'acord que encara empitjorarà més el panorama per a la divisa xinesa. "Continuem veient recorregut baixista en el iuan, a la calor del conflicte comercial i l'aplicació d'aranzels sobre productes per valor de 34.000 milions de dòlars cap a finals d'aquesta setmana", apunten els experts de Danske Bank.

Els analistes es qüestionen que la caiguda sigui "mera coincidència" davant la 'setmana horribilis' de la guerra comercial. A la calor d'aquest conflicte, en poc més de dues setmanes el iuan s'ha depreciat més d'un 3,5% i ha passat de ser la moneda emergent que millor s'estava comportant en aquest 2018 a operar amb caigudes de més d'un 1 % a l'últim any.

Aquesta "notable acceleració en la velocitat de la debilitat del renminbi durant els últims dies" augmenta, segons els experts d’FXTM, "les especulacions que el Banc Popular de la Xina (PBoC) podria estar afeblint el iuan". Aquesta intervenció tindria com a objectiu "compensar algunes de les preocupacions sobre com l'economia xinesa podria veure afectada si es deslligués una guerra comercial", assenyala Jameel Ahmad, analista del broker amb seu a Xipre.

Noticias relacionadas

contador