• Les tensions comercials deprecien la rupia índia al seu mínim històric
  • El peso argentí torna a caure per sota dels 28 pesos per dòlar
dolar yuan china eeuu

El dòlar ha seguit ensenyant múscul contra les divises de les potències emergents en una nova onada de repatriacions de fons cap a la primera economia del món, enmig de les tensions comercials entre la Xina i els EUA. El iuan xinès ha prolongat el seu ràpid declivi fins a un mínim de set mesos i mig als 6,6441 per dòlar i ha tancat juny amb pèrdues històriques del 3,5%.

La depreciació del renminbi -com també es coneix el iuan- durant el sisè mes d'aquest 2018 ha superat la d'agost de 2015, quan la moneda xinesa va perdre un 2,7% durant les intervencions de Pequín al mercat per rebaixar la moneda xinesa. I aquesta vegada, els analistes es qüestionen que la caiguda sigui "mera coincidència" en un moment en què les tensions comercials s'intensifiquen.

A la calor de la guerra comercial, en tan sols dues setmanes el iuan s'ha depreciat més d'un 3% i ha passat de ser la moneda emergent que millor s'estava comportant en aquest 2018 a operar amb caigudes de més d'un 1% durant l'últim any. Aquesta "notable acceleració en la velocitat de la debilitat del renminbi durant els últims dies "augmenta”, segons els experts d’FXTM, "les especulacions que el Banc Popular de la Xina (PBoC) podria estar afeblint el iuan". Aquesta intervenció tindria com a objectiu "compensar algunes de les preocupacions sobre com l'economia xinesa podria veure afectada si es deslliga una guerra comercial", assenyala Jameel Ahmad, analista del broker amb seu a Xipre.

NOVA SANGRÍA ENTRE ELS EMERGENTS

L'efecte contagi s'ha disparat aquest cop cap a la rupia índia, que va assolir un mínim històric lleugerament per sobre de la barrera psicològica de les 69 unitats per dòlar, aquest dijous, des d'on ha iniciat un pronunciat rebot de més d'un 1%.

Aquestes vendes entre les divises de les potències en desenvolupament han tornat a arrossegar el peso argentí que es canvia de mans per sobre dels 28 pesos per dòlar, mínims de més de 10 dies i molt propers als mínims històrics del 15 de juny als 28,35 pesos per dòlar.

Noticias relacionadas

contador