• La seva opinió contrasta amb Buffett, que ha assenyalat que les monedes digitals acabaran malament
  • L'ofensiva del Govern xinès contra la indústria del minat espanta als inversors
  • El mercat de les monedes digitals prossegueix amb la seva profunda correcció i ja val més de 100.000 milions menys
bitcoin-2007769 1280-300x210

Un nou dia, una nova caiguda. Vermell intens al mercat de les monedes digitals que en uns pocs dies ha vist com la seva capitalització s'ha desplomat més de 100.000 milions de dòlars, fins als 660.000 milions. La pressió de la prima de risc regulador segueix fent efecte en la reina de les monedes de xifrat, amb notícies que la Xina va de debò en els seus intents de tancar la indústria del minat i que Corea del Sud prepara una llei per prohibir el comerç amb monedes digitals.

No obstant això, des d'una caiguda d'un 6%, la reina de les divises de xifrat es recupera lleugerament a aquestes hores i la seva correcció és de més d'un 4%, fins a 13.500 dòlars, després d'haver posat sota setge els mínims de 2018 per sota dels 13.000 dòlars, immediatament després que el ministre de Justícia de Corea del Sud, Park Sang-ki, anunciés que el ministeri està "bàsicament preparant un projecte de llei per prohibir el comerç de moneda digital a través de les plataformes d'intercanvi ".

No obstant això, que lidera les pèrdues és l’ethereum. Després de conquerir un màxim rere l'altre i deixar una fita als 1.350 dòlars, la moneda virtual en què es basa la tecnologia dels contractes intel·ligents cedeix un 8% fins als 1.230 dòlars. El ripple modera les seves pèrdues fins al 3,9% i l'única ‘digital’ que puja aquest dijous és el bitcoin cash que es dispara per sobre dels 2.500 dòlars, amb un auge del 3,6%.

COREA DEL SUD I LA XINA INCREMENTEN LA PRESSIÓ

Les notícies que arriben de Corea del Sud posen la cirereta a una setmana durant la qual els rumors s'han succeït sobre mesures que diversos països asiàtics estan preparant sobre el mercat de les monedes de xifrat. Les notícies que la Xina està pressionant les empreses dedicades al minat de monedes digitals perquè liquidin la seva activitat ha provocat la fugida dels inversors en el bitcoin i en la resta de ‘digitals’.

El gegant asiàtic marca la tendència a seguir per altres potències veïnes. I la seva ofensiva contra aquesta florent indústria va arrencar l'any passat quan va prohibir el comerç i va obligar les plataformes d'intercanvi a tancar. Ara, Corea del Sud segueix els seus passos. El país és ara un dels principals mercats de comerç de moneda digital, ja que representa entre el 6% i el 12% de les operacions en bitcoins, segons la web CryptoCompare. Pel que fa a l’ethereum, aquesta xifra és més alta, a l’entorn del 14%.

El govern del país no ha donat detalls concrets sobre com planeja fer efectiva la nova legislació, més enllà de l'anunci del ministre de Justícia. 'Reuters' va informar que la proposta de prohibició del comerç de moneda digital es va anunciar després de "suficient discussió" amb altres agències governamentals, incloent-hi el Ministeri de Finances de la nació i els reguladors financers.

BUFFETT I GOLDMAN SACHS, UNA DE FREDA I UNA DE CALENTA

A més dels factors reguladors, el mercat torna a fer front a les declaracions dels gegants de Wall Street. Si dimarts era el CEO de JP Morgan, Jamie Dimon, qui buscava reconciliar-se amb els inversors en monedes virtuals, mostrant-se penedit d'haver dit que és un "frau", el magnat Warren Buffett ha declarat que la febre actual per les monedes digitals "acabarà malament amb gairebé total seguretat". L'home més ric del món ha afegit que no sap "ni com ni quan passarà", però que està segur que el seu final serà negatiu.

La seva opinió contrasta amb un informe de Goldman Sachs, el banc d'inversió presidit per Lloyd C. Blankfein, ha estat un dels primers que ha observat amb interès el bitcoin i les monedes digitals. En un recent informe assenyala que podrien servir com a formes alternatives de diners en economies amb problemes.

No obstant això, avisen, les monedes digitals, tal com existeixen ara, no serien necessàriament adequades per a aquest propòsit, especialment en un entorn embogit per l'especulació i els preus volàtils. "Creiem que, a llarg termini, els rendiments de les monedes digitals haurien de ser iguals (o lleugerament inferiors) al creixement de la producció real mundial", han assenyalat. En aquest context, anima que sorgeixin les monedes virtuals sobiranes i comenten que "haurien de considerar-se actius similars a l'or o altres metalls per ser viables".

Noticias relacionadas

contador