• L'ethereum i el ripple marquen nous mínims de 2018
ep twitter 20171107135702
PIXABAY

Si fa pocs dies Jack Dorsey era notícia pel seu suport al bitcoin com a moneda mundial de pagament en el futur, Twitter acapara l'actualitat al mercat de les monedes virtuals aquest dimarts per haver prohibit la publicitat amb monedes virtuals a la xarxa social de microblogs. La companyia de la qual és conseller delegat Dorsey s'ha unit als gegants d'Internet, Google i Facebook, en la seva croada per protegir els seus usuaris de productes que consideren fraudulents i, igual que en les dues anteriors ocasions, els preus de les monedes virtuals s'han desplomat.

El bitcoin ha sucumbit per sota dels 8.000 dòlars i acumula una caiguda de més d'un 7%. Amb l'últim declivi, la de Satoshi Nakamoto acumula pèrdues d'un 43% des de l'inici de l'any, quan es canviava de mans als 13.000 dòlars. El panorama en la resta de les principals monedes de xifrat per capitalització de mercat és igual de descoratjador, l’ethereum estén les seves pèrdues fins als 450 dòlars, marca un nou mínim de 2018 i eleva la seva caiguda al doble dígit. El ripple n’és un calc, amb un declivi del 10%, es cotitza als 0,56 dòlars, el seu pitjor canvi des de desembre de 2017.

Nova patacada també per al bitcoin cash, que posa terra pel mig amb la marca dels 1.000 dòlars i baixa fins als 880 'bitllets verds'. El litecoin també pateix pèrdues de gairebé un 13%, fins als 140 dòlars i l'acumulat dels gairebé 1.600 tokens i monedes existents cedeix per sota dels 300.000 milions de dòlars, sempre segons dades de CoinMarketCap.

SEGUINT ELS PASSOS DE GOOGLE I FACEBOOK

Les vendes s'han exacerbat en les monedes virtuals després de l'emissió d'un comunicat en el qual Twitter informava que restringirà la publicitat relacionada amb bitcoins i un altre tipus de monedes virtuals per evitar que es cometin fraus.

La companyia amb seu a San Francisco va anunciar que llançarà aquesta setmana una política que prohibeix la publicitat de les emissions inicials de monedes (ICO) -les iniciatives de micromecenatge mitjançant la venda de tokens digitals-, així com anuncis que promouen vendes simbòliques i serveis de moneders digitals. També prohibiran els anuncis de les plataformes d'intercanvi de monedes de xifrat, amb algunes excepcions limitades.

Els anuncis d'aquestes plataformes i dels proveïdors de carteres es limitaran a les empreses públiques que cotitzen en les principals borses. Mentre que, al Japó, es limitaran als brokers registrats i regulats per l'Agència de Serveis Financers del país.

Les mesures són un calc de les anunciades en mesos anteriors per Google i Facebook, esdeveniments després dels quals el mercat va reaccionar de forma similar. El bitcoin es va desplomar un 12% a finals de gener després que Facebook, el segon major proveïdor d'anuncis online del món, prohibís tots els anuncis que promocionen monedes virtuals per evitar la difusió del que va denominar "productes i serveis financers freqüentment associats amb publicitat enganyosa o pràctiques fraudulentes".

Google, el major proveïdor d'anuncis a la xarxa va anunciar als inicis de març una actualització de la seva política de serveis financers a principis de març que restringirà la publicitat de " monedes virtuals i contingut relacionat" a partir de juny. Atès que abans que Twitter han estat aquests dos gegants que ja havien anunciat mesures similars, els experts no esperen que l'anunci de la xarxa social prolongui el seu impacte al mercat de les monedes virtuals.

Noticias relacionadas

contador