• "Els anuncis enganyosos no tenen lloc a Facebook", asseguren des de la xarxa social
  • Demanen als usuaris que denunciïn aquest tipus de publicitat que aconsegueixi esquivar els filtres de bloqueig
facebook zuckerberg criptomoneda bitcoin

La xarxa social de Mark Zuckerberg continua amb la seva política de netejar la imatge de Facebook, Messenger i Instagram. Després de posar el focus sobre el contingut i les fake news, ara fixen la seva mirada en la publicitat i les empreses que venen productes financers enganyosos, fixant-se concretament en el bitcoin i les monedes digitals.

  • 443,29$
  • 0,43%

"Vam crear una nova política que prohibeix els anuncis que promocionen productes i serveis financers que s'associen freqüentment amb pràctiques de promoció enganyoses, com les opcions binàries, les ofertes inicials de monedes i les monedes digitals", ha explicat Rob Leathern, Director de Producte de Facebook, en un comunicat.

Treballem per detectar millor les pràctiques publicitàries enganyoses

La companyia renova la seva política de publicitat amb la mateixa filosofia que hi ha darrere dels canvis presentats en el newsfeed de la xarxa social. La idea de lluitar contra les ‘fake news' ha portat Facebook a intentar bloquejar els anuncis que amaguen fraus econòmics. Tot i que la prohibició d'anunciar ICOs i monedes digitals farà pagar a justos per pecadors. Leathern afirma que la política és "intencionadament àmplia mentre treballem per detectar millor les pràctiques publicitàries enganyoses, i l'aplicació començarà a augmentar a través de les nostres plataformes, incloent-hi Facebook, Audience Network i Instagram". La mesura per tant no serà permanent i tard o d'hora en la publicitat de la xarxa social es podrà tornar a veure anuncis sobre monedes criptogràfiques, encara que abans hauran de traçar un sistema de validació a través del qual s’amaga.

"Revisarem aquesta política i com l'apliquem a mesura que milloren els nostres senyals", explica Leathern. El director de Facebook també crida a la col·laboració de la comunitat: "És possible que no captem tots els anuncis que s'han d'eliminar segons aquesta nova política i encoratgem la nostra comunitat a informar contingut que infringeixi les nostres polítiques publicitàries".

PREVISIÓ DE RESULTATS

Facebook serà la primera de les FAMAG (Facebook, Amazon, Microsoft, Apple i Alphabet) a presentar els seus comptes. Ho farà al tancament de la sessió d'aquest dimecres a Wall Street. El seu comportament en borsa segueix inalterable malgrat els últims polèmics anuncis. El 2018 ja anual puja més d'un 6%, xifra que li permet cotitzar als 187,5 dòlars, a prop dels seus màxims històrics dels 188,62 dòlars.

El consens d'analistes recollit per FactSet estima que els beneficis del quart trimestre seran de 5.711.000 de dòlars, més d'un 60% per sobre dels del mateix trimestre de l'any anterior. Aquests beneficis els aconseguirà gràcies, entre altres coses, al fet que els ingressos publicitaris ascendiran a 35.000 milions de dòlars durant l'últim trimestre de 2017.

En complir-se aquestes previsions, els beneficis acumulats en tot l'any 2017 serien de 17.369.000 de dòlars, un 57% més que el 2016. Els analistes aposten per la companyia i li donen un potencial del 13%. Gairebé la totalitat d'ells, el 89%, recomana comprar les seves accions; només un 7% aconsella mantenir-les i un 4%, vendre-les.

Noticias relacionadas

contador