libra portada carney

La lliura cotitza plana aquest dijous, hores abans que el Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès) anunciï la seva última decisió de política monetària abans de la data del 31 d'octubre, quan compleix el Brexit. Els analistes són unànimes en considerar que el banc central "té les mans lligades" a l'espera de com es desenvolupin les negociacions entre Londres i Brussel·les i destaquen que el més rellevant és que serà el governador de l'ens regulador, Mark Carney, que, gairebé segur, es veurà forçat a prorrogar el seu mandat.

"La d'aquest dijous serà una reunió de mantenir posicions, ja que és impossible que el Banc d'Anglaterra actuï d'una forma o una altra fins que el camí cap a Brexit es torni més clar", comenten els experts de TD Securities. Per tant, no esperen que "ofereixi direcció per la lliura mentre persisteixin les preocupacions del divorci entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE)".

La moneda es manté per sobre dels 1,2450 dòlars aquest dijous, després de cedir dimecres des de màxims de sis setmanes, en 1,2527 dòlars. L'advertència del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que el risc d'un Brexit dur és "molt real" i les dades d'inflació més febles del que s'esperava, amb un avanç dels preus al seu ritme més lent des de finals de 2016, van tornar a pesar en l'ànim dels inversors.

Els analistes segueixen destacant les incerteses que planteja la que podria ser l'última ronda de negociacions que es desenvoluparà fins a mitjan d'octubre, amb un procés "estancat en aquests moments per la dificultat que s'està trobant el govern de Johnson per elaborar i presentar una proposta viable que substitueixi la "salvaguarda" irlandesa", comenten els analistes de Link Securities.

De tornada al BoE, l'atenció passarà per les possibilitats que Carney prolongui la seva prefectura si finalment el primer ministre britànic Boris Johnson cedeix, acata el mandat del Parlament i demana la pròrroga al bloc comunitari fins al 31 de gener. Si, a més, hi ha noves eleccions, s'especula que el governador del banc central prolongui el seu mandat encara més enllà de gener de l'any que ve.

Sense roda de premsa del banquer central, no hi haurà opcions que s'aclareixin les incògnites aquest dijous. Pel que fa a les actes de la reunió del Comitè de Política Monetària de l'entitat, tampoc s'espera que presentin canvis.

Noticias relacionadas

contador