merkel-conference-allemagne-ukraine-berlin

La cancellera alemanya Angela Merkel ha assenyalat aquest dimecres que encara veu una mica de llum a la sortida de la Gran Bretanya de la Unió Europea i creu que encara hi ha opcions reals que el divorci s'efectuï amb un acord. No obstant això, la mandatària ha volgut recalcar que Alemanya està preparada per a un Brexit dur en cas que ocorregués.

"Encara tenim moltes possibilitats d'aconseguir un acord (Brexit) i el govern alemany farà tot el possible perquè això sigui possible, fins a l'últim dia. Però també dic que estem preparats per a un Brexit desordenat", ha dit Merkel al parlament.

No obstant això, en la seva intervenció també ha destacat: "El fet és que després de la retirada de la Gran Bretanya, tenim un competidor econòmic a la nostra porta, fins i tot si volem mantenir una estreta cooperació econòmica, exterior i de seguretat i relacions amistoses", ha agregat Merkel.

Tot i el missatge d'optimisme de la cancellera alemanya, els dies passen i les postures no semblen aproximar-se ni un pas. De fet, des de les illes arriben nombroses notícies de Boris Johnson en què recalca una i altra vegada que el Regne Unit es divorciarà d'Europa sigui com sigui i que no tornarà a parlar amb els líders europeus. No obstant això, el que a priori semblen postures allunyades, pot canviar de la nit al dia i que hi hagi un consens abans del 'Dia D'.

Noticias relacionadas

contador