ep archivo   interior del palacio de la bolsa donde el ibex 35 ha finalizado la jornada de este
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha tancat amb una alça del 0,67% (8.775 punts). Amb tot, la volatilitat ha estat novament el denominador comú del selectiu espanyol que, per una vegada, s'ha desmarcat amb pujades més fortes que la resta de parquets europeus, més indecisos. Recordem que l'objectiu de l'índex continua sent el de 8.832 punts.

  • 11.075,40
  • 1,70%

Dins el selectiu espanyol, la jornada ha arrencat amb la confessió al mercat d'Almirall, que és un els valors que més ha caigut (-11,64%) al costat de PharmaMar (-2,48%), i l'han seguit els resultats trimestrals de Logista i Mapfre. Els títols que més han pujat són Acerinox (+4,2%) i IAG (+4,68%). Al pla internacional, s'han conegut els comptes d'Italgas, Galp Energia, Philips, LVMH, Hasbro, Lockheed Martin, Tesla.

Amb aquest panorama, s'imposa la cautela als mercats. "La setmana passada, vam veure un altre rècord a Wall Street, i la majoria de les vegades, els inversors adopten un enfocament cautelós quan els índexs borsaris comencen a registrar màxims històrics", comenta Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade. "No obstant això, la raó principal perquè els futurs de les accions cotitzin a la baixa avui és que aquesta setmana és immensament important per als alcistes i els baixistes, ja que no només tenim alguns gegants de la tecnologia presentant els seus guanys, sinó que també tenim alguns esdeveniments importants", assegura.

A més, dimecres es coneixerà la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed) de juliol i al pla macroeconòmic, la setmana també té cites clau com i IPC d'Espanya, dijous, o el PIB dels EUA, també dijous.

A Espanya, la qüestió no és tant quines companyies presenten el seu balanç del segon trimestre, sinó més aviat qui no ho fa en una mena de contrarellotge per arribar a l'agost amb la feina feta.

CAIGUDA A ÀSIA

A Àsia, el cap de setmana va estar dominat pels anuncis de la Xina que prendran mesures enèrgiques contra Tencent Music i, el que és més important, la seva intenció d'acabar pràcticament amb la multimilionària indústria xinesa de les matrícules d'estudiants. Tot i que els primers mercats asiàtics han seguit a Wall Street a l'alça, una vegada que les borses continentals han obert les accions han entrat en caiguda lliure, els mercats regionals han seguit majoritàriament l'exemple dels índexs xinesos i de Hong Kong, que han deixat caigudes del 3%.

Encara a Àsia, hi tornen les tensions entre la Xina i els EUA, ja que reunió d'alt nivell entre funcionaris nord-americans i xinesos -aquesta vegada a la ciutat xinesa de Tianjin, als afores de Pequín- ha començat amb un intercanvi de declaracions.

El viceministre d'Afers Exteriors xinès, Xie Feng, ha dit durant les converses de dilluns amb la vicesecretària d'Estat nord-americà, Wendy Sherman, que la relació entre els dos països "està ara en un punt mort i s'enfronta a greus dificultats", segons un comunicat de premsa en anglès del Ministeri d'Afers Exteriors de la Xina.

"Fonamentalment, es deu al fet que alguns nord-americans presenten la Xina com un 'enemic imaginari'", deia el comunicat, i afegia: "Instem als Estats Units a canviar la seva mentalitat altament equivocada i la seva perillosa política".

TORNEN ELS ALCISTES EN EL BITCOIN

En altres mercats, el protagonisme l'acapara el bitcoin, que ha tocat els 39.000 dòlars per primera vegada des d'inicis de juny, puja més d'un 10% en 24 hores i un 20% des d'inicis de la setmana passada. "Els alcistes estan de tornada i amb ganes de venjança", escriu Aslam en una nota per a clients. Pel que fa a l'acció del preu del bitcoin, espera l'expert que s'excedeixin els 45.000 dòlars, "i una vegada que el preu estigui per sobre d'aquest nivell de preus, és molt probable que vegem més apostes alcistes al mercat".

A més d'això, també vam començar a veure la setmana passada un canvi en el flux de notícies de bitcoin. Un dels majors esdeveniments va ser que Elon Musk va tornar a mostrar el seu suport a la moneda digital i va indicar el fet que Tesla probablement començaria a acceptar el bitcoin de nou. "Per descomptat, la gran pregunta per als inversors i operadors és si el preu de bitcoin seguirà pujant ara. I el que és més important, aconseguirà els seus màxims anteriors?", arrodoneix Aslam.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1806 dòlars. El petroli puja un 0,05%, amb el Brent als 74,14 dòlars i el West Texas als 71,95 dòlars.

L'or i la plata pugen moderadament, fins als 1.803 dòlars i als 25,31 dòlars, respectivament.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,275%.

Noticias relacionadas

contador