ep archivo   bitcoin 20210609102712
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

Fortes pujades per al bitcoin aquest dilluns, que segueixen a un cap de setmana al mercat de les monedes digitals que ha vist entrar nous fluxos de capitals. La creació de Satoshi Nakamoto ha tocat els 39.000 dòlars per primera vegada des d'inicis de juny, puja més d'un 10% en 24 hores i un 20% des de l'arrencada de la setmana passada. Amb tot, cedeix terreny fins als 38.000 dòlars a mitja sessió.

  • 64.369,52$
  • 1,31%

"Els alcistes estan de tornada i amb ganes de venjança", escriu Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade, en una nota per a clients. Pel que fa a l'acció del preu del bitcoin, espera l'expert que s'excedeixin els 45.000 dòlars, "i una vegada que el preu estigui per sobre d'aquest nivell de preus, és molt probable que vegem més apostes alcistes al mercat".

La resta de les 'criptos' es tenyeixen de verd intens, amb alces del 10% per a l'ethereum o la binance coin o del 15% per al dogecoin. La capitalització total torna a recuperar els 1,5 bilions, després que hagin entrat a prop de 250.000 milions durant les dues últimes jornades en concepte d'inversions en els actius digitals.

Les criptos estan "simplement 'on fire'", comenta Aslam. L'evidència que prova la seva asseveració per l'expert va arribar quan el preu no va caure a plom la setmana passada quan va perdre breument el formidable suport dels 30.000 dòlars. "Estava clar en aquest moment que els baixistes estaven completament sense energia, i l'únic camí per al preu era deixar-se portar per les pujades", afirma.

A més, també vam començar a veure la setmana passada un canvi en el flux de notícies del bitcoin. Un dels majors esdeveniments va ser que Elon Musk va tornar a mostrar el seu suport a la moneda digital i va indicar el fet que Tesla probablement començaria a acceptar el bitcoin de nou. "Per descomptat, la gran pregunta per als inversors i operadors és si el preu del bitcoin seguirà pujant ara. I el que és més important, aconseguirà els seus màxims anteriors?", arrodoneix Aslam.

AMAZON I ESTRANGULAMENT DELS CURTS

A més de l'anterior, hi ha hagut altres titulars encoratjadors per al bitcoin. El gegant del comerç electrònic Amazon està intentant incorporar un expert en moneda digital i en cadena de blocs al seu equip de pagaments, cosa que suggereix que podria estar estudiant més a fons el bitcoin i altres criptodivises. Un portaveu d'Amazon va dir que la companyia està "inspirada per la innovació que està passant en l'espai de les criptodivises i estan explorant com podria ser això a Amazon."

Aquests moviments alcistes també han contribuït a un anomenat short squeeze, segons l'enginyer miner del bitcoin Brandon Arvanaghi.

Els inversors que es posen en curt amb el bitcoin aposten perquè el preu seguirà caient. Però si el preu puja, aquests inversors busquen reduir les pèrdues i sortir de les seves posicions curtes, cosa que ajuda a impulsar el preu encara més. "Crec que la magnitud del salt ha estat probablement impulsada per l'excés de posicions curtes", afirma Ayyar, de Luno.

Mentrestant, alguns dels problemes que han pesat sobre el preu del bitcoin han començat a aclarir-se. Durant els últims mesos, la Xina ha reprès les seves mesures contra les criptodivises, dirigides a la mineria i al comerç. I la preocupació per la petjada de carboni de la mineria de bitcoins està començant a disminuir-se.

Brammer, de Luxor Mining, va dir que la incertesa al voltant de l'impacte mediambiental de la mineria i les preocupacions reguladores xineses han "desaparegut".

Noticias relacionadas

contador