ep empresas- gianfranco nazzi es elegido nuevo ceo de almirall
EUROPA PRESS - Archivo

La farmacèutica Almirall ha reportat una pèrdua neta de 42,8 milions durant el primer semestre, enfront d'un benefici de 42,4 milions d'euros aconseguit un any abans, pel deteriorament de 100 milions d'euros del valor comptable de l'actiu intangible de Seysara (69 milions), la cartera legacy dels Estats Units (22 milions) i el pagament per l'opció de compra de Bioniz, finalment no executada (12 milions), segons ha informat la companyia en un comunicat. La companyia és el pitjor valor de l'IBEX i accelera les seves caigudes al 7%.

  • 8,71€
  • 0,64%

No obstant això, el resultat net normalitzat es va situar als 57,8 milions d'euros, un 2,8% inferior al que es va aconseguir durant el primer semestre de 2020.

Així mateix, les vendes netes 'core' van arribar als 415.500.000 d'euros, amb un augment interanual del 8% i amb una contribució positiva dels motors de creixement, mentre que el 'core' Ebitda va experimentar un augment del 40,4% interanual fins als 125,6 milions d'euros gràcies a l'impuls dels motors de creixement.

La companyia ha subratllat que millora la seva expecativa del 'core' Ebitda per 2021 i el situa entre 195 i 215 milions d'euros, davant la forquilla anterior d'entre 190 i 210 milions d'euros.

"Observem un sòlid rendiment aquest any que demostra la bona marxa del nostre negoci de dermatologia a Europa. La solidesa dels resultats obtinguts confirma que estem progressant com s'esperava, amb un pipeline innovador enfocat a desplegar tot el potencial a mitjà termini a través d'importants catalitzadors durant aquest any i el 2022. Això ens ha permès millorar el nostre guidance del core EBITDA per 2021", ha declarat Gianfranco Nazzi, CEO d'Almirall.

"Confio plenament en la direcció i el focus estratègic de la companyia, i en el seu rendiment. Estem preparant importants llançaments durant el segon semestre del l'any i seguim buscant acords de llicència complementaris que reforcin el nostre negoci principal i generin valor sostenible per als accionistes", ha agregat.

Els comptes d'Almirall són positives per als analistes de Renta 4, que concedeixen a la cotitzada la "via de la recuperació". Això sí, li reiteren el consell de mantenir i un preu objectiu de 13,76 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador