ep palacio de la bolsa de madrid
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'IBEX 35 ha pujat un 0,32%, fins als 8.977,40 punts, després de tancar ahir amb caigudes moderades. Dins el selectiu, que segueix enganxat als 9.000 punts, han destacat a la part alta els bancs (Sabadell, BBVA, Santander) i altres valors com Acerinox i Telefónica. En negatiu, han cridat l'atenció les caigudes d'REE, Enagás o Inditex, després que Deutsche n'hagi iniciat la cobertura amb vendre i un preu objectiu de 22 euros.

  • 11.074,60
  • -0,33%

Sobre el sector elèctric, algunes comercialitzadores elèctriques estan inflant el rebut de la llum sense notificar-ho als consumidors, segons ha denunciat la CNMC, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

A l'escena econòmica els inversors han conegut avui l'IFO alemany d'agost. La moral de les empreses alemanyes va caure per segon mes consecutiu ja que les empreses de la major economia d'Europa tenen una visió més ombrívola dels propers mesos a causa de l'augment del nombre de casos de Covid-19 i dels colls d'ampolla en el subministrament.

A més, les exportacions alemanyes a la Xina van caure al juliol per primera vegada en gairebé un any, en descendir un 3,9% interanual, fins als 8.400 milions d'euros.

No obstant això, tot i la desacceleració que estan mostrant les últimes dades, el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha indicat que l'organisme podria revisar a l'alça les seves previsions de creixement en l'actualització del quadre macroeconòmic que portarà a terme la institució al setembre. "Últimament hem millorat les nostres projeccions i pot ser que tornem a fer-ho", ha explicat el banquer central.

I als EUA, les comandes de béns duradors de juliol, sense la volàtil partida de transport, van pujar un 0,7%, per sobre del 0,5% esperat. Wall Street cotitza pla després dels màxims històrics marcats dimecres en l'S&P 500 i el Nasdaq. Tot això, a l'espera que arrenqui el simposi de Jackson Hole demà, dijous, del qual cada vegada s'espera menys.

"La decisió d'última hora de celebrar la reunió virtual sembla ser pràcticament una admissió tàcita per part de la Reserva Federal que l'augment de la variant delta segueix sent un perill clar i present per a la recuperació dels EUA.

Encara que els casos poden estar començant a tocar sostre ara, això podria revertir quan les escoles tornin al pròxim mes", escriu Michael Hewson, director d'anàlisi a Londres de CMC Markets, al seu informe diari.

En aquest sentit, els experts consideren que els últims esdeveniments en relació amb l'expansió de la Covid-19 podrien fer que l'anunci de l'inici del tapering (retirada d'estímuls) es retardi fins a la reunió de setembre o fins i tot fins al novembre.

Les últimes pujades als mercats, segons molts analistes, s'han vist impulsades per la decisió de l'FDA de donar l'aprovació total a la vacuna de Pfizer i BioNTech contra la Covid-19, "cosa que fa més fàcil obligar la gent a vacunar", afirmen els analistes. Així mateix, també a l'altre costat de l'Atlàntic, els demòcrates de la Cambra de Representants han aconseguit tirar endavant la primera votació dels pressupostos i el pla d'infraestructures de Joe Biden.

De tornada a Àsia, al bon to dels índexs dels últims dies ha contribuït la reobertura del port de Ningbo després de dues setmanes de tancament. Per la seva banda, la reobertura dels enllaços aeroportuaris amb Pequín, prevista per avui, fa concebre esperances que el pitjor de l'onada de coronavirus a la Xina podria estar remetent-se.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1748 dòlars (-0,04%). El petroli cotitza mixt, amb el Brent als 71,17 dòlars i el WTI als 67,24 dòlars.

El bitcoin puja un 0,5%, fins als 48.414 dòlars; i l'ethereum cau un 0,3%, fins als 3.185 dòlars.

L'or i la plata es deixen un 1% de mitjana, als 1.786 dòlars i als 23,70 dòlars, respectivament.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,336% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys avança fins al 0,3%.

Noticias relacionadas

contador