ep vacuna 20210721110903
Alberto Ortega - Europa Press

L'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units, més coneguda per les sigles en anglès FDA, ha aprovat, de manera íntegra, la vacuna fabricada per Pfizer Inc. i el seu soci alemany BioNTech SE contra la Covid-19 en individus majors de 16 anys.

La dosi es trobava ja autoritzada per a ús d'emergència des del mes de desembre i, segons dades d'aquest diumenge 22, ha estat administrada a més de 204 milions de persones als Estats Units. Això no obstant, cap de les vacunes acreditades i ofertes en aquest territori havia rebut prèviament el consentiment complet de l'organització.

Els dubtes respecte al procés de vacunació havien dificultat la resposta de la societat nord-americana al virus. Amb aquesta nova aprovació sobre les dosis de Pfizer s'espera convèncer més ciutadans no vacunats que el tractament resulta segur i eficaç.

"Encara que milions de persones ja han rebut algun dels vials contra la Covid, reconeixem que per a alguns, el sí de l'FDA podrà infondre ara una confiança addicional per vacunar-se", ha declarat Janet Woodcock, comissionada en funcions de l'Administració d'Aliments i Medicaments dels Estats Units.

Al voltant del 51% dels nord-americans els han administrat la pauta completa fins ara, tot i que haver recentment augment els contagis a causa de la variant delta, que ha fet estralls en parts del país amb baixes taxes de vacunació.

Noticias relacionadas

contador