alemania portada bandera cosas

La moral de les empreses alemanyes va caure per segon mes consecutiu a l'agost davant una visió més ombrívola sobre els propers mesos en la major economia europea a causa del creixent nombre de casos de Covid-19, segons dades de l'institut IFO publicades aquest dimecres, que assenyala la pèrdua d'impuls de l'economia alemanya.

En concret, l'índex de clima empresarial va caure a l'agost a 99,4 des d'una lectura revisada a la baixa de 100,7 al juliol. No obstant això, aquest segueix sent el nivell més alt des d'abril de 2019. Per la seva banda, el component d'avaluació actual va millorar el nivell més alt des de juny de 2019, mentre les expectatives van experimentar la seva caiguda més pronunciada des de l'inici de la pandèmia.

"L'estat d'ànim en l'economia alemanya s'ha entelat novament", ha dit el president de IFO, Clemens Fuest, en un comunicat. "Els colls d'ampolla en el subministrament de productes intermedis a la indústria manufacturera i la preocupació per l'augment del nombre d'infeccions estan exercint pressió sobre l'economia", ha afegit.

L'indicador avançat d'Alemanya s'uneix al cor d'indicadors principals publicats recentment que apunten a una pèrdua d'impuls a l'economia alemanya. La millora de l'avaluació actual i la desaparició de les expectatives segueixen sent un bon auguri per al creixement durant l'actual tercer trimestre, però apunten a temps més difícils a partir de llavors, assenyalen des d'ING.

Noticias relacionadas

contador