ep valores del ibex 35 en la bolsa de madrid
Jesús Hellín - Europa Press

L'IBEX 35 (+0,14%) ha tancat una nova jornada pla, tot i que segueix oferint bones sensacions a curt termini després de superar resistències divendres passat. Encara que ha estat consolidant nivells durant les últimes jornades i que la pandèmia del coronavirus segueix sense control, els inversors segueixen pendents de catalitzadors positius, com els nous estímuls que té previst anunciar Joe Biden aquest dijous.

  • 11.075,40
  • 1,70%

A nivell empresarial, recollida de beneficis en Telefónica (-2,84%) després de vendre les seves torres de telecomunicacions a ATC per 7.000 milions d'euros i pujar gairebé un 10% durant la passada sessió.

A més, DIA ha publicat una caiguda del 5,6% en les seves vendes del quart trimestre, fins als 1.688 milions d'euros, tot i que les seves vendes comparables van pujar un 7% durant el període.

Els valors més alcistes han estat Merlin Properties (+3,03%) i IAG (+6,48%), encara que el 'blue chip' més alcista ha estat Inditex, que ha avançat a prop del 2% després dels problemes del seu rival, Primark, pel tancament de les seves botigues al Regne Unit i la seva manca de venda en línia.

Sobre l'evolució de la Covid-19, diversos països europeus com Portugal, França, Alemanya i el Regne Unit han aplicat fortes restriccions, mentre a Espanya diverses comunitats també ho han fet, ja que la incidència acumulada està pujant ràpidament.

Wall Street va tancar una jornada gairebé sense moviment, mentre la Cambra de Representants va aprovar el segon impeachment contra Trump.

Avui els índex nord-americans pugen un 0,3% a l'espera que Joe Biden anunciï un nou pla d'estímuls que pot estar valorat en uns 2 bilions de dòlars, encara que els analistes anticipen que la xifra final que aprovi el Congrés en un primer moment oscil·larà entre els 600.000 i els 900.000 milions de dòlars.

A l'agenda econòmica, s'han publicat les exportacions i importacions de la Xina al desembre, que han superat els pronòstics. Les exportacions han repuntat un 18,1%, per sobre del 15% esperat; i les importacions, un 6,5%, enfront del 5% anticipat.

A més el PIB d'Alemanya es va contraure un 5% el 2020, la caiguda més gran des de la crisi de 2009; i falten per publicar dades laborals als EUA. D'altra banda, Jerome Powell, president de la Fed, oferirà una xerrada a la Universitat de Princeton a partir de les 18:30h, hora espanyola.

A nivell estratègic, "molt atents si un augment en les expectatives d'inflació es trasllada a les rendibilitats dels bons, perquè els mercats estan cars i estan suportats pels tipus baixos", segons ha advertit Tressis de cara a 2021. "Hi pot haver pics de volatilitat molt importants", ha assenyalat José Miguel Maté, conseller delegat de la gestora.

A més, Goldman Sachs ha anticipat que les borses es "prendran un respir" a curt termini. Així de contundent ha estat l'economista en cap del banc, Jan Hatzius. La correcció de la qual alerta l'expert es produiria després dels màxims registrats per Wall Street la setmana passada.

Per anàlisi tècnica, l'IBEX "segueix consolidant nivells després de superar la resistència clau dels 8.322 punts. El seu aspecte tècnic és bo, ja que el selectiu es troba donant forma a una figura de continuació alcista", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per a les properes jornades", afegeix aquest expert, "tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts. El primer nivell de suport es troba als 8.200 punts. Mentre cotitzi per sobre aquest nivell de preus no apreciarem ni el més mínim senyal de debilitat en la seva sèrie de preus".

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,2%, fins als 56,17 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,2144 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza al 0,07%.

Noticias relacionadas

contador