ep bolsa- el ibex 35 se da la vuelta a media sesion -061 y cae hasta los 8000 puntos
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

L'IBEX ha pujat un 0,3%, fins als 8.354 punts, després de marcar un mínim intradia als 8.278 enters, després que ahir 'punxés' en el seu intent de superar els màxims de l'any. Els analistes de Bolsamanía no descarten que busqui cobrir el buit alcista que es va deixar dilluns als 8.225 punts abans de tornar a atacar aquests màxims. "Malgrat tot, el seu aspecte tècnic és bo i tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient la superació dels 8.439 punts", afegeix César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Dins el selectiu, han destacat les alces en Telefónica, Iberdrola, Endesa i Repsol i les retallades en Arcelor, Inditex, Acerinox, Cellnex, Solaria i PharmaMar.

Al Mercat Continu, Duro Felguera es dispara després que es confirmés ahir a la nit el rescat de la SEPI que injectarà 120 milions d'euros a la companyia asturiana.

De moment, els inversors segueixen pendents dels rendiments del deute sobirà. La rendibilitat dels bons del Tresor nord-americans a 10 anys es manté a l'1,46%, després de marcar un màxim anual a l'1,6% la setmana passada, en un moviment que ha desencadenat la preocupació davant un possible repunt de la inflació. No obstant això, la tranquil·litat ha imperat al mercat de bons durant la jornada.

ALEMANYA ALLEUJA LES RESTRICCIONS

Sobre l'evolució de la pandèmia,, Alemanya està en el focus aquest dijous després que la cancellera, Angela Merkel, anunciés ahir el seu pla de desescalada per eliminar gradualment les restriccions. "La primavera de 2021 serà diferent de la de 2020", va dir Merkel.

La cancellera alemanya ha anunciat que els ciutadans alemanys tindran la possibilitat de realitzar-se cada setmana un test d'antígens, que es pagarà amb un copagament simbòlic d'un euro.

Malgrat que encara no està sota control, els avenços en la vacunació als països europeus estan mostrant una evolució positiva de la pandèmia, que permet als inversors ser optimistes, sobretot de cara al segon semestre.

ATUR, VENDES, POWELL... I PETROLI

L'agenda d'aquest dijous té dades rellevants per als inversors. L'atur de la zona euro es va mantenir al 8,1% al gener, mentre que les vendes al detall van cedir un 5,9% al gener respecte al mes previ. A més, les dades d'atur setmanal als EUA han estat millors del previst.

A més, el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, farà un discurs a la tarda. "Creiem que Powell repetirà que la Fed és pacient i no endurirà la política monetària prematurament. Escoltarem atentament qualsevol comentari sobre la pujada de les rendibilitats (dels bons) i les expectatives d'inflació", apunten els analistes de Danske Bank.

Una altra de les notícies destacades és que l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), junts amb Rússia, ha decidit no augmentar la seva producció mensual de cru. A més, l'Aràbia Saudita ha confirmat que mantindrà les seves retallades voluntàries, el que impulsa el preu de l''or negre'.

El barril de cru Brent rebota gairebé un 5%, per sobre dels 67 dòlars.

ALTRES MERCATS

L'euro es deprecia un 0,16% i es canvia als 1,2044 dòlars, mentre que l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.717 dòlars. Per la seva banda, el bitcoin cau un 2%, fins als 49.700 dòlars; i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,37%.

Noticias relacionadas

contador