l-opep-va-discuter-d-une-baisse-de-production-de-plus-de-400-000-bpj

L'OPEP no incrementarà la seva producció de barrils diaris de cru l'abril i Aràbia Saudita mantindrà les seves retallades voluntàries d'1 milió de barrils diaris. És la decisió a la qual han arribat aquest dijous després d'una reunió durant la qual han discutit la propera fase de la política de producció de petroli enmig de l'actual crisi de la Covid-19.

El ministre d'Energia d'Aràbia Saudita, el príncep Abdulaziz bin Salman, i el viceprimer ministre Alexander Novak, eixos del grup OPEP+, havien de decidir amb els seus aliats si un repunt dels preus del petroli seria suficient per garantir una major oferta o si la incertesa sobre la crisi del coronavirus hauria de fomentar més cautela.

Amb el petroli per sobre dels 60 dòlars el barril, alguns analistes havien pronosticat que el grup de productors OPEP+ augmentaria la producció en uns 500.000 barrils per dia (bpd) i també esperaven que l'Aràbia Saudita posés fi parcialment o totalment a la seva reducció voluntària d'1 milió de bpd.

Però tres fonts de l'OPEP+ van dir dimecres que alguns membres creien que l'OPEP i els seus aliats haurien de mantenir la producció sense canvis. "La incertesa que envolta el ritme de la recuperació no ha retrocedit", va dir el ministre saudita. "A risc de sonar com un disc ratllat, un cop més demano precaució i vigilància". Per la seva banda, Rússia ha estat insistint en augmentar la producció per evitar que els preus es disparin més.

Cal recordar que l'OPEP+ va retallar la producció en un rècord de 9,7 milions de bpd l'any passat pel fet que la demanda va col·lapsar a causa de la pandèmia. A març, encara reté al voltant de 7 milions de bpd, al voltant del 7% de la demanda mundial. La retallada voluntari saudita eleva el total retingut al voltant de 8 milions de bpd.

Mentrestant, aquest dijous el preu del petroli Brent es dispara al voltant d'un 5%, per sobre dels 67 dòlars el barril.

Noticias relacionadas

contador