ep archivo - sede de telefonica brasil
TELEFÓNICA BRASIL - Archivo

Telefónica puja amb força en borsa (+3%; 3,80 euros) i intenta de nou acostar-se als 4 euros per acció, màxim anual que va arribar a marcar el gener però, que, de moment, no ha aconseguit superar.

  • 4,15€
  • 0,78%

"És cert que, puntualment, ha superat alguna petita resistència, però res més. Resistències que no tenen implicacions de cap tipus dins de l'actual estructura baixista de fons, o primària", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía

"La gran majoria dels valors de l'IBEX han tancat, alguns fa ja força temps, el buit baixista setmanal de març que tots els títols sense excepció van deixar durant el crac de fa aproximadament un any. Però l'operadora no només no ho ha fet, sinó que, a més, cotitza molt lluny d'aquesta zona de control", afegeix aquest expert.

"Concretament, el buit baixista es troba als 4,628 euros. O el que és el mateix, el buit està a gairebé un 30% dels actuals nivells de preu", explica Rodríguez.

"A més", conclou, "tenim una altra resistència de major calat en la directriu baixista principal, la que uneix tots i cada un dels successius màxims decreixents des d'agost de 2015. La directriu és impecable i hi presenta cinc punts de tangència. aquesta passa en el moment actual pels aproximadament 5,50 euros. és a dir, un 50% per sobre dels nivells actuals".

El consens d'analistes valora les accions de l'operadora de telecomunicacions en 4,60 euros, precisament on hi ha el buit baixista de març. Encara que per dirigir-se cap a aquest nivell, el valor haurà de superar primer els 4 euros per acció, cosa que no fa des de juliol de 2020.

En l'actualitat de la jornada, el Govern ha aprovat noves ajudes per un import conjunt de 36.840.000 d'euros per estendre la banda ampla ultraràpida a més de 156.000 habitatges i locals de dotze províncies espanyoles, dels quals al voltant de 28,44 milions, el 77,2% de total, se les ha adjudicat a Telefónica.

Noticias relacionadas

contador