ep valores del ibex 35 en el palacio de la bolsa
Óscar Cañas - Europa Press

L'IBEX i la resta de borses europees han augmentat les pujades i el selectiu espanyol ha superat els 8.700 punts (IBEX: +1,11%, 8.717), cosa que suposa el quart dia consecutiu tancant en verd, recuperant així de la patacada que van viure els índexs dilluns. Es tanca així una setmana de batzegades, durant la qual el selectiu ha pujat un 2,5% en l'acumulat amb la volatilitat traient el cap, i durant la qual els resultats, la preocupació amb la Covid i el Banc Central Europeu (BCE) han estat protagonistes.

  • 8.873,10
  • -0,04%

"El BCE va confirmar ahir que seguirà sent 'ultra-acomodatici' durant molt de temps. En tot cas, va ser l'equivalent a donar-li a un cotxe vell i malmès una nova capa de pintura i una ràpida posada a punt del motor. Sembla més bonic, però segueix sent el mateix trasto", afirma amb ironia Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, per explicar que la reunió d'ahir, en la seva opinió, no va aportar gaire cosa. "Christine Lagarde va tornar a parlar molt i dir molt poc", recalca.

Durant la jornada d'aquest divendres s'han publicat els PMI manufacturers i serveis preliminars del mes de juliol (l'índex de gestors de compra de l'eurozona arriba al seu nivell màxim en 21 anys). Des del punt de vista empresarial, se segueixen publicant resultats (Vodafone, SIX...). Ahir a Wall Street van anunciar els seus comptes, al tancament, Twitter i Intel. El primer va registrar el major creixement dels ingressos des del 2014 i el segon va augmentar un 12% els seus beneficis. Twitter puja més d'un 3%, mentre que Intel baixa un 5%. El seu conseller delegat ha assenyalat que l'escassetat de xips podria prolongar-se fins al 2023.

ACONSEGUEIX SUPERAR ELS 8.600 PUNTS

L'IBEX avança avui cap als 8.700 punts després d'aconseguir superar aquest dijous la resistència dels 8.600 punts.

La resistència clau de l'índex es troba als 8.832 punts. "Si aconsegueix superar aquests preus, podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.310 punts, màxims anuals", afegeix Nou.

Les acereries i els bancs, amb Sabadell i Bankinter al capdavant, han estat els millors valors ara en el selectiu. Mentrestant, al costat de les caigudes a penes apareixen quatre títols. Solaria i Siemens Gamesa n'han estat els pitjors. Cal subratllar, d'altra banda, que avui els bancs tenen especial protagonisme atès que està previst que el BCE decideixi l'aixecament de l veto als dividends.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1763 dòlars. El petroli cau moderadament, fins als 73,63 dòlars el Brent i als 71,71 dòlars el WTI.

L'or i la plata cedeixen un 0,6%, fins als 1.800 dòlars el primer i als 25,21 dòlars la segona.

El bitcoin puja molt lleugerament, fins als 32.395 dòlars, i l'ethereum, un +2%, fins als 2.061 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,295%.

Noticias relacionadas

contador