le geant chinois des vtc didi chuxing prepare son entree en bourse a new york
16.224,14
  • -161,73
  • -0,99%

Caigudes en les accions d'Àsia-Pacífic aquest divendres, ja que els inversors han vigilat les accions tecnològiques xineses a Hong Kong després del ressorgiment de les preocupacions reguladores.

Les accions de les empreses tecnològiques xineses que cotitzen en l'índex Hang Seng han caigut. Kuaishou s'ha desplomat un 9,1%, mentre que Tencent ha caigut un 0,74% i Meituan, un 1,43%. L'índex Hang Seng Tech ha baixat un 2,19%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha caigut en general un 0,99%.

Bloomberg News ha informat que Pequín està estudiant la possibilitat d'imposar dures sancions al gegant del transport per carretera Didi. Les sancions previstes van des d'una multa que probablement sigui més gran que el rècord de 2.800 milions de dòlars que va pagar Alibaba a principis d'aquest any, fins i tot l'exclusió forçosa de la cotització en borsa de Didi al mes passat.

Les accions de Didi als Estats Units es van desplomar més d'un 11% dijous. A principis de juliol, l'empresa es va veure obligada a deixar de registrar nous usuaris i a retirar la seva aplicació de les botigues d'aplicacions xineses a causa de la suposada recopilació i ús de dades personals.

Aquest fet es produeix en un moment en què Pequín continua amb la seva ofensiva de diversos mesos contra els gegants tecnològics xinesos, en la qual s'aborden qüestions que van des de la antimonopoli fins a la regulació de les dades.

Els mercats d'Àsia-Pacífic en general també han baixat. A la Xina continental, l'índex compost de Xangai ha caigut un 0,65%, mentre que el component de Shenzhen ha cedit un 1,408%.

El Kospi de Corea de Sud a penes ha variat. A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha cedit un 0,11%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha caigut un 0,61%.

Els mercats japonesos estan tancats divendres amb motiu dels Jocs Olímpics.

Noticias relacionadas

contador