ep archivo - sede de naturgy en madrid
NATURGY - Archivo

Naturgy ha tancat el seu pla de baixes voluntàries amb la sortida de 800 treballadors a Espanya, al voltant del 15% de la seva plantilla al nostre país.

  • 23,36€
  • -0,09%

Del total, 600 sortides ja han tingut lloc fins a aquest mes de juliol, mentre que la resta es materialitzarà durant la resta de l'any han informat fonts de l'empresa a Europa Press.

A més, l'energètica portarà a terme durant la segona meitat de l'any un procés d'incorporació de treballadors qualificats d'unes 200 persones.

El passat mes de març Naturgy va plantejar als sindicats un ajust d'uns 1.000 llocs de treball a Espanya, per mitjà de baixes incentivades i voluntàries, encara que finalment en les negociacions aquesta xifra es va retallar fins a les 700 baixes.

El grup va plantejar la desvinculació d'aquest personal a Espanya atenent a l'evolució del sector energètic (descarbonització, transició energètica, major competència...), així com a criteris d'eficiència i digitalització.

No obstant, la xifra final de 800 baixes s'ha elevat en uns 100 treballadors més dels inicialment pactats a causa de l'alta adhesió al pla de baixes voluntàries.

Naturgy, els principals accionistes de la qual són Criteria Caixa, CVC i GIP, es troba immersa en una OPA parcial llançada pel fons australià IFM per prendre fins a un 22,69% del seu capital. La propera setmana el grup presentarà el seu nou pla estratègic.

La plantilla global de l'energètica ascendia al tancament del 2020 a uns 10.540 treballadors, després d'haver-se vist ja retallada durant els últims anys a través de diversos plans de sortides pactades.

D'aquesta plantilla total, uns 5.318 treballadors corresponien a Espanya, sent-ne el 27,5% majors de 50 anys, segons dades de l'Informe de Sostenibilitat i Estat d'Informació no Financera de la companyia.

Noticias relacionadas

contador