ep valores de la bolsa de madrid espana a 16 de noviembre de 2020 el ibex 35 subia un 2 en torno a
Eduardo Parra - Europa Press
10.983,70
  • -44,10
  • -0,40%

L'IBEX ha tancat aquest dilluns a tocar de la resistència dels 8.000 punts (+0,04%. 7.981). El selectiu espanyol ha estat per sobre d'aquest nivell gairebé durant tota la sessió gràcies a l'empenta de Meliá, IAG i Repsol, que aquest dijous presenta el seu pla estratègic. No obstant això, s'ha desinflat durant els últims compassos. A falta del que passi durant les properes sessions, l'índex espanyol s'ha revalorat durant el mes un 24% impulsat pels avenços en la vacuna contra la Covid-19.

Pfizer i BioNTech van sol·licitar divendres passat l'autorització d'emergència de les seves vacunes. Per la seva banda, AstraZeneca ha comunicat aquest dilluns que la seva té una efectivitat mitjana contra el coronavirus del 70%.

Els Estats Units ha avançat que podria començar a vacunar a partir del 12 de desembre, mentre que a Espanya, el president de Govern, Pedro Sánchez, va afirmar que "una part substancial" dels espanyols seran vacunats abans de juliol de 2021. El Govern revelarà aquest dimarts els detalls del pla de vacunació al nostre país, després del Consell de Ministres.

Àsia ha viscut una sessió d'alces (és festiu a Tòquio), mentre que Wall Street va finalitzar divendres passat amb caigudes. Cal recordar que aquesta setmana els EUA celebren el Dia d'Acció de Gràcies dijous, i que aquest dia tots els mercats, incloent-hi accions, futurs, opcions i renda fixa, romandran tancats. Divendres (Black Friday), les borses obren només durant mitja sessió.

L'agenda d'aquest dilluns inclou la publicació dels PMI serveis i manufacturers de novembre a Europa i als EUA (a França, el PMI manufacturer s'ha situat per sota de 50, en 49,1; a Alemanya, el PMI serveis cau fins a 46,2 des de 49,5, per sota del previst). Dimarts es donarà a conèixer l'IFO de novembre a Alemanya, juntament amb el seu PIB del tercer trimestre. Dimecres, la dada més rellevant serà el PIB del tercer trimestre als Estats Units, juntament amb les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), mentre que dijous i divendres seran sessions més tranquil·les per aquest festiu i semifestiu als EUA.

D'altra banda, és probable que les accions del Regne Unit i la lliura mostrin un bon comportament després de les notícies del Brexit del cap de setmana. La premsa del Regne Unit està difonent diverses històries i assenyalen que un acord és a prop i podria tancar-se a principis de la setmana que ve. La lliura esterlina, en particular, podria potencialment registrar alguns guanys substancials aquesta setmana, si l'essència d'aquestes notícies és correcta, avisen els analistes.

Finalment, pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, el selectiu es reafirma en aquesta superació dels 8.000 punts i "el més probable és que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.375 punts", indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador