ep sede central de nissan en yokohama japon
NISSAN - Archivo
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Tancament alcista a les borses asiàtiques (dia festiu al Japó) després de la promesa del G-20 de finançar les vacunes per als països pobres. Els inversors han comprat durant la primera sessió de la setmana, mentre països com els EUA planegen comezar a vacunar la població durant el mes de desembre si les primeres vacunes són autoritzades pels reguladors.

Els líders mundials es van comprometre a finançar vacunes per a una distribució equitativa a tot el món el 2021. En aquest sentit, el club de països ha assegurat que faran servir tots els seus esforços a protegir vides, donar suport amb "especial focus" als més vulnerables i tornar les economies a un camí de recuperació del creixement. Al mateix temps, el G-20 s'ha compromès a protegir i crear llocs de treball "per a tots".

A nivell econòmic, les vendes al detall de Nova Zelanda van augmentar un 28% durant el tercer trimestre. I a Austràlia, els PMI manufacturer i serveis de novembre han pujat encara més a territori expansiu, fins a 56,1 i 54,9, respectivament.

Per la seva banda, els futurs nord-americans avancen un 0,4% després que confirmés el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, que les converses per aprovar nous estímuls al Congrés continuaran malgrat l'enrarit clima polític a Washington, a causa de la negativa de Donald Trump a reconèixer la victòria de Joe Biden.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 1%, fins als 45,47 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,19% i es canvia a 1,1875 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,1%, fins als 1.871 dòlars.

Noticias relacionadas

contador