pfizer vacuna coronavirus portada

Pfizer (+2%) i BioNTech (+5%) segueixen endavant amb el seu full de ruta. La nord-americana i la seva sòcia alemanya han confirmat, segons informa l'agència AFP, que han demanat aquest divendres a l'FDA l'autorització per a l'ús urgent de la seva vacuna contra la COVID-19 als EUA.

"A més, ja hem iniciat els procediments per demanar l'autorització a Austràlia, Canadà, Europa, Japó i al Regne Unit", afegeixen les dues companyies en un comunicat. "Més endavant, planegem fer-ho en altres països", avancen.

En el cas nord-americà, Pfizer i BioNTech esperen poder començar a injectar la seva vacuna contra el virus a partir de mitjans o finals de desembre. "Basant-nos en les nostres projeccions actuals, esperem produir globalment 50 milions de dosis fins a final de l'any i 1.300 milions el 2021", recorden les dues.

"Les dues estem a punt per distribuir la vacuna tot just unes hores després d'obtenir la llum verda", postil·len, i aprofiten per tornar a subratllar que la seva vacuna ha demostrat ser eficaç en un 95% dels casos "i no s'han observat efectes secundaris rellevants fins al moment".

"La nostra feina per distribuir una vacuna efectiva i segura mai ha estat més urgent, i demanar l'autorització d'emergència als EUA és un dels nostres grans objectius al camí cap a aconseguir-ho", afirma el president i conseller delegat de Pfizer, Albert Bourla. "Seguim en converses amb l'FDA i altres organismes reguladors a la resta del món per fer-ho al més aviat possible", conclou.

Noticias relacionadas

contador