ep imagen de recurso de trabajadores de laboratorio en busca de una vacuna contra el coronavirus
Peter Steffen/dpa - Archivo

Els Estats Units planeja comezar a vacunar la població contra el coronavirus a mitjans de desembre si les primeres vacunes són autoritzades pels reguladors sanitaris del país. Així ho ha confirmat el director del departament federal per al desenvolupament d'una vacuna, Moncef Slaoui, qui va anunciar aquest diumenge que esperen poder començar a vacunar la població a partir de l'11 de desembre.

Les autoritats sanitàries estan tramitant ja la sol·licitud de llicència d'urgència per a la seva vacuna presentada divendres a la farmacèutica Pfizer davant l'Administració Alimentària i de Medicaments dels Estats Units (FDA, per les sigles en anglès). La Comissió Assessora de Vacunes de l'FDA té previst reunir-se el 10 de desembre.

Slaoui ha explicat que, en aprovar-se, la vacuna pot utilitzar-se a l'endemà d'aquesta reunió. "El nostre pla és poder enviar les vacunes als punts d'immunització en un termini de 24 hores des de la seva aprovació, així que espero que siguin dos dies després de l'aprovació, l'11 o el 12 de desembre", va afirmar Slaoui en declaracions a la cadena CNN.

No obstant això, la capacitat de vacunació estarà condicionada en qualsevol cas a la capacitat de producció de la mateixa indústria farmacèutica i haurien de tenir prioritat els grups de risc i el personal sanitari, va afegir.

Els EUA és un dels països més afectats per la pandèmia. Divendres passat, va comunicar un augment rècord de 195.500 casos nous. A més, els funcionaris de la salut pública han advertit que les celebracions del Dia d'Acció de Gràcies d'aquest dijous podrien exacerbar encara més el brot.

El salt de divendres eleva la mitjana de set dies de casos nous a més de 167.600, un augment de gairebé el 20% en comparació amb la dada de fa una setmana, segons una anàlisi de CNBC de dades compilades per la Universitat Johns Hopkins.

L'augment ha provocat restriccions relacionades amb el coronavirus en alguns estats com Califòrnia i Nova York. I això ha provocat que els economistes de JPMorgan hagin anticipat "un creixement negatiu" de l'1% durant el primer trimestre del 2021.

Noticias relacionadas

contador