ep gasolinera de repsol
Ricardo Rubio - Europa Press

El petroli segueix pujant per l''efecte vacuna' i per les esperances de recuperació econòmica, que impulsaran la demanda de cru durant els pròxims mesos, segons anticipa el mercat.

Els futurs del cru Brent, de referència per als inversors europeus, avancen un 2% aquest dilluns, fins als 45,90 dòlars, després de l'anunci que la vacuna d'AstraZeneca contra la COVID-19 té una efectivitat del 70%, segons els primers resultats, ja que s'ha demostrat que funciona en diferents grups d'edat, incloent-hi la gent gran.

La Universitat d'Oxford també ha explicat que l'anàlisi provisional del seu assaig de la vacuna en fase 3 va mostrar que el 70% de l'efectivitat provenia de la combinació de dos règims de dosis. Una era del 90% efectiva, l'altra, del 62%.

El petroli acumula una caiguda anual del 25% per la crisi del coronavirus, perquè la pandèmia ha provocat una forta reducció de la demanda mundial. No obstant això, des dels mínims anuals per sota de 16 dòlars marcats a l'abril, gairebé ha triplicat el seu preu.

El sentiment també s'ha vist reforçat per l'esperança que l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), Rússia i altres productors, grup conegut com OPEP+, mantindran la producció de cru sota control.

No obstant això, els preus encara no acaben de recuperar nivells més alts, perquè la pandèmia està provocant el tancament de l'activitat econòmica en nombrosos països, sobretot als EUA i Europa, territoris que esperen iniciar les seves campanyes de vacunació tan aviat com sigui possible.

Noticias relacionadas

contador