ep valores economicos en el palacio de la bolsa de madrid espana a 19 de febrero de 2021 el ibex 35 20210303175716
Eduardo Parra - Europa Press

Després de diverses setmanes d'indecisió, l'IBEX 35 ha repuntat un 1,14%, fins als 8.711,40 punts (màxim anual en preus de tancament); i ha marcat (encara que per la mínima) un nou màxim anual intradia als 8.741,40 punts, impulsat per Meliá Hotels i Indra, però sobretot per Santander i BBVA, beneficiats per un repunt del rendiment del bo espanyol a 10 anys, fins al 0,41%.

Els inversors afronten una setmana en què arrenca la temporada de resultats a Espanya (amb els comptes d'Enagás, dimarts, i de Bankinter, divendres) i durant la qual hi haurà reunió de tipus del Banc Central Europeu (BCE). De moment, sembla que els mercats europeus van a seguir amb la tònica de tranquil·litat que ha marcat les últimes setmanes.

  • 11.168,60
  • 1,68%

A Àsia han predominat els números verds. Les exportacions del Japó al març van augmentar un 16,1% enfront de l'any anterior. Aquesta xifra és molt superior a l'augment de l'11,6% que esperaven els economistes. Les importacions, per la seva banda, van pujar un 5,7% (enfront del 4,7% esperat).

A l'àmbit empresarial, Reuters ha publicat que Jack Ma, el multimilionari fundador d'Ant Group, podria renunciar a la seva participació en l'empresa i cedir-ne el control. No obstant això, la companyia ha dit que això és "fals i sense fonament".

A més de les empreses espanyoles, deu companyies de Dow Jones informaran aquesta setmana de les seves xifres, junts amb 72 empreses de l'S&P. Coca-Cola ha guanyat més del que s'esperava aquest dilluns, tot i que Wall Street recull beneficis després dels màxims històrics de divendres.

DECISIONS SOBRE J&J, DIMARTS I DIVENDRES

El doctor Anthony Fauci, assessor principal a la Casa Blanca sobre la pandèmia, espera que divendres que ve es prengui una decisió sobre la vacuna de Johnson & Johnson contra la Covid-19. Encara que l'Agència Europea del Medicament (EMA en anglès) té previst publicar una recomanació científica aquest mateix dimarts sobre la mateixa vacuna, que a Europa es comercialitza sota la marca Janssen.

NEIX LA SUPERLLIGA... I LA JUVENTUS ES DISPARA

Dotze clubs europeus, entre ells el Reial Madrid, el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid, han anunciat a primera hora d'aquest dilluns la fundació d'una Superlliga, que estarà composta per un total de 20 equips, disposats a tenir converses amb UEFA i FIFA.

L'AC Milan, l'Arsenal FC, l'Atlètic de Madrid, el Chelsea FC, el FC Barcelona, ​​el FC Internazionale Milano, el Juventus FC, el Liverpool FC, el Manchester City, el Manchester United, el Reial Madrid CF i el Tottenham Hotspur s'hi han unit com a Clubs Fundadors. Es convidarà a altres tres clubs perquè puguin unir-se abans de la temporada inaugural que començarà "al més aviat possible".

Dos d'aquests clubs -la Juventus i el Manchester- cotitzen en borsa. L'italià es dispara un 13% a aquestes hores i el Manchester, un 6%. Les primeres anàlisis indiquen que es tracta d'"una estratagema per obtenir més diners de la futura Lliga de Campions, que se celebra aquesta setmana".

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"L'IBEX està acariciant els màxims anuals (8.740), després de recolzar durant els últims dies en la recta suport que uneix els mínims creixents de finals de gener, de mitjans de març i de la setmana passada.

Si els supera, la següent zona de control la trobem als 9.000 punts. A més de ser un nombre rodó i psicològic, és una resistència real. Es tracta d'un altre buit baixista que es va emplenar (però no va tancar) corresponent a la sessió del 24 de febrer.

I per sobre i de major rellevància tenim la directriu baixista principal, la que uneix tots i cada un dels successius màxims decreixents des de finals de 2007 i que passa al moment actual per la zona dels aproximadament 9.600 punts", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,37% i es canvia als 1,2027 dòlars. El petroli cedeix lleugerament, fins als 66,62 dòlars el Brent i els 63,08 dòlars el West Texas.

L'or baixa un 0,2% (1.775 dòlars), a l'igual que la plata (25,91 dòlars).

El bitcoin cotitza als 56.413 dòlars (+1%) després de desplomar-se un 15% diumenge; i l'ethereum, als 2.215 dòlars (+1%).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,566%.

Noticias relacionadas

contador