ep florentino perez en un acto como presidente del real madrid
OSCARJ.BARROSO/AFP7 - Archivo

Dotze clubs europeus, entre ells el Reial Madrid, el FC Barcelona i l'Atlètic de Madrid, han anunciat a primera hora d'aquest dilluns la fundació d'una Superlliga, que estarà composta per un total de 20 equips, disposats a tenir converses amb UEFA i FIFA.

"Dotze dels clubs de futbol més importants d'Europa anuncien avui dilluns que han arribat a un acord per formar una nova competició, la Superlliga, governada pels seus Clubs Fundadors", assenyala el comunicat publicat a la web del Reial Madrid.

L'AC Milan, l'Arsenal FC, l'Atlètic de Madrid, el Chelsea FC, el FC Barcelona, ​​el FC Internazionale Milano, el Juventus FC, el Liverpool FC, el Manchester City, el Manchester United, el Reial Madrid CF i el Tottenham Hotspur s'hi han unit com a Clubs Fundadors. Es convidarà a altres tres clubs perquè puguin unir-s'hi abans de la temporada inaugural que començarà al més aviat possible.

De cara al futur, els Clubs Fundadors esperen mantenir converses amb la UEFA i la FIFA buscant "les millors solucions per a la Superlliga i per al conjunt del futbol mundial", segons la nota publicada.

La creació de la nova Lliga es produeix quan la pandèmia mundial ha accelerat la inestabilitat de l'actual model econòmic del futbol europeu, diu el comunicat. "Durant anys, els Clubs Fundadors han tingut com a objectiu millorar la qualitat i la intensitat de les competicions europees existents i, en particular, crear un torneig en què els millors clubs i jugadors puguin competir entre ells de manera més freqüent", afegeix.

FORMAT DE LA COMPETICIÓ

-Participarán 20 clubs, els 15 Clubs Fundadors i altres cinc equips addicionals que es classificaran anualment sobre la base del rendiment de la temporada anterior;

-Tots els partits es jugaran entre setmana, tots els clubs seguiran competint a les seves respectives lligues nacionals, preservant així el calendari tradicional que està al centre de la vida dels clubs;

-La temporada començarà l'agost amb la participació dels clubs en dos grups de deu, que jugaran partits d'anada i tornada; els tres primers de cada grup es classificaran automàticament per als quarts de final. Els equips que acabin en quarta i cinquena posició jugaran un playoff addicional a doble partit. Posteriorment es jugaran playoffs de doble partit a partir de quarts per arribar a la final, que es disputarà a partit únic, a finals de maig, en una seu neutral.

Tan aviat com sigui possible, després de l'inici de la competició masculina, es posarà en marxa la corresponent lliga femenina, "cosa que contribuirà a l'avanç i desenvolupament del futbol femení", assenyala el comunicat.

Segons els organitzadors, aquest nou torneig anual "proporcionarà un creixement econòmic significativament més gran, el que permetrà donar suport al futbol europeu a través d'un compromís a llarg termini, que les aportacions a la solidaritat, creixin en línia amb els ingressos de la nova lliga europea. els pagaments de solidaritat seran més grans que els actualment generats pel sistema europeu de competició i es preveu que superin els 10.000 milions d'euros al llarg del període de compromís dels Clubs. D'altra banda, la nova competició es construirà amb criteris financers de sostenibilitat, ja que tots els Clubs Fundadors es comprometen a adoptar un marc de despesa. a canvi del seu compromís, els Clubs Fundadors rebran, en conjunt, un pagament d'una sola vegada de 3.500 milions d'euros dedicats únicament a escometre plans d' inversió en infraestructures i compensar l'impacte de la pandèmia de la Covid".

Florentino Pérez, president de Reial Madrid CF i President de la Superlliga, va dir: "Anem a ajudar el futbol a tots els nivells a ocupar el lloc que li correspon al món. El futbol és l'únic esport global al món amb més de 4.000 milions de seguidors i la nostra responsabilitat com a grans clubs és respondre als desitjos dels aficionats".

UEFA, ESPANYA, ITÀLIA I ANGLATERRA DENUNCIEN EL "CÍNIC PROJECTE"

La UEFA, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Laliga, la Federació Anglesa de Futbol (FA), la Premier League, la Federació Italiana de Futbol (FIGC) i la Lega Sèrie A han criticat el "cínic projecte" de creació de la Superlliga europea per part d'alguns clubs anglesos, espanyols i italians, que només busca "l'interès propi d'uns pocs" en un moment en què és imprescindible "la solidaritat", i anuncia que prendrà "mesures" si es porta a terme.

"La UEFA, la Federació Anglesa de Futbol (FA) i la Premier League, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i Laliga, i la Federació Italiana de Futbol (FIGC) i la Lega Sèrie A han sabut que alguns clubs anglesos, espanyols i italians poden estar planejant anunciar la seva creació d'una anomenada Superlliga tancada", assenyala el comunicat conjunt de tots els organismes.

"Si això succeís, desitgem reiterar que nosaltres, la UEFA, la FA anglesa, RFEF, FIGC, la Premier League, Laliga, Lega Sèrie A, però també la FIFA i totes les nostres federacions membre, seguirem units en els nostres esforços per aturar aquest cínic projecte, un projecte que es fonamenta en l'interès propi d'uns pocs clubs en un moment en què la societat necessita més que mai la solidaritat", han advertit.

Noticias relacionadas

contador