l-ue-paiera-15-50-euros-par-dose-du-vaccin-anticovid-pfizer-biontech

Pfizer i BioNtech subministrarà a la Unió Europea (UE) 100 milions de dosis addicionals de la seva vacuna contra la Covid-19, de manera que el nombre total de dosis que es lliuraran aquest any als 27 estats membres arribarà als 600 milions, segons han donat a conèixer les dues empresa a través d'un comunicat.

Aquest anunci és el resultat de la decisió de la Comissió Europea (CE) d'exercir la seva opció de comprar 100 milions de dosis addicionals en virtut del seu Acord de Compra Avançada ampliat i signat en el passat 17 de febrer.

"Fins ara, hem complert amb tots els nostres compromisos de subministrament amb la CE i vam planejar lliurar 250 milions de dosis a la UE durant el segon trimestre, un augment de quatre vegades la quantitat acordada durant el primer trimestre", ha expressat el president i director executiu de Pfizer, Albert Bourla, que ha assegurat que l'empresa segueix "compromesa a actuar de la manera més ràpida i segura possible per portar aquesta vacuna a més persones a Europa, ja que el virus mortal continua causant estralls a tot el continent".

Per la seva banda, des de BioNTech, el seu director comercial, Sean Marett, ha detallat que els 100 milions de dosis addicionals "ajudaran encara més a recolzar l'acceleració de les campanyes de vacunació a tota la UE. Ara tenim la intenció de lliurar un total de 600 milions de dosis a la UE aquest any, xifra que cobreix dos terços de la població de la UE i representa el major acord de subministrament de vacunes contra la Covid-19 que hem acordat fins ara a nivell mundial".

Noticias relacionadas

contador