ep valores de la bolsa de madrid espana a 16 de noviembre de 2020 el ibex 35 subia un 2 en torno a
Eduardo Parra - Europa Press
10.729,50
  • -35,50
  • -0,33%

L'IBEX (-0,24%) ha reduït les caigudes durant els últims compassos de la sessió i ha aconseguit salvar 'in extremis' els 8.200 punts, amb PharmaMar com a protagonista. La companyia ha anunciat que l'estudi Atlantis amb lurbinectedina no ha obtingut els objectius esperats. Els seus títols s'han desplomat un 14%, tot i que han arribat a caure un 20%. Cellnex (-2,36%) i Mafre (-2,35%) l'han acompanyat a la part negativa del selectiu avui, mentre que ArcelorMittal (+3,69%) i IAG (+3,62%) han estat els millors valors.

Avui hi ha importants referències macro. S'han publicat uns PMI serveis de novembre a Europa mixtes (a Espanya s'ha situat als 39,5, millor del que s'esperava però per sota dels 41,4 del mes previ). A més, s'han conegut les vendes minoristes de la zona euro d'octubre (es disparen a l'1,5% l'octubre), mentre els inversors no perdran de vista el que hagin de dir els grans productors de cru (OPEP+) sobre el que faran amb la producció a partir de l'1 de gener.

En l'àmbit empresarial, els accionistes de CaixaBank s'han reunit i han donat el seu vistiplau a la fusió amb Bankia. Això, després que els de Bankia aprovessin l'operació aquest dimarts.

Àsia ha viscut una sessió amb predomini dels números verds després que Wall Street tanqués la passada jornada amb moviments mixtos i moderats. Els futurs nord-americans cotitzen a aquestes hores també amb signe mixt i moviments molt continguts.

Els inversors segueixen molt pendents de les vacunes i dels plans per començar a posar-les. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha informat aquest dimecres que el Regne Unit començarà de forma imminent a vacunar la seva població després que ahir el regulador aprovés la vacuna de Pfizer i BioNTech.

D'altra banda, se segueix parlant de les restriccions imposades pels diferents països per Nadal. A Espanya, es permetran grups de 10 persones d'un màxim de dues unitats familiars i es procedirà al tancament perimetral de les comunitats autònomes entre el 23 de desembre i el 6 de gener. A Alemanya les restriccions s'han prorrogat fins al 4 de gener de 2021, ja que no s'han registrat progressos materials pel que fa a apropar la incidència de set dies a la marca de 50 (actualment és d'uns 130 per 100.000). A Itàlia el moviment entre regions estarà restringit des del 21 de desembre fins al 6 de gener.

Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, el selectiu va superar aquest dimecres els 8.200 punts i es llança cap a aquesta resistència dels 8.375 punts. "Després d'unes sessions de moviment lateral sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.375 punts, màxims del buit baixista que va deixar el març. Encara que no veiem ni el més mínim senyal de debilitat, hem de ser molt prudents, ja que l'índex s'ha revalorat a prop d'un 30% en poc més d'un mes i el més normal és que puguem veure una correcció del 10% que sanegi una mica els últims guanys", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador